<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Knalltall fra fra Wallenius Wilhelmsen

Wallenius Wilhelmsen fortsetter å tjene rått med penger. I tredje kvartal satt rederiet igjen med et overskudd på bunnlinjen på 328 millioner dollar.

Publisert 1. nov. 2023
Oppdatert 1. nov. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 248 ord
LA FREM TALL: Konsernsjef Lasse Kristoffersen i Wallenius Wilhelmsen.  Foto: Thomas Bjørnflaten

 

Onsdag morgen fremla Wallenius Wilhelmsen et resultat på bunnlinjen for tredje kvartal 2023 på 328 millioner dollar, sammenlignet med et resultat på 332 millioner dollar i andre kvartal. Det ser dermed ut til at sjefen for logistikk- og bilskipsrederiet, Lasse Kristoffersen, får rett i sine spådommer fra august da han uttalte at at rederiet forventet et like sterkt marked i andre halvår som i første halvår. 

Nå sier han at rederiet forventer å legge frem et EBITDA-resultat for andre halvår som er bedre eller på linje med det Wallenius Wilhelmsen leverte i første halvår. Han påpeker at skipsutnyttelsen fortsatt er høy og at etterspørselen etter logistikktjenester er meget solid.

Skipene til Wallenius Wilhelmsen har vært 100 prosent utsolgt de siste to kvartalene og når det gjelder bilskipsvolumene er det spesielt i det såkalte «deep sea»-segmentet at veksten har vært størst. Kina ligger bak den kraftige veksten i dette markedssegmentet og det kinesiske elbilmarkedet har blitt et nøkkelmarked for Wallenius Wilhelmsen.

Kontraheringsboom

Da rederiet la frem tallen for andre kvartal i august ble det kjent at Wallenius Wilhelmsen kontraherte fire bilskipnybygg med opsjoner på ytterligere åtte. Rederiet er ikke det eneste som har bestilt nybygg den seneste tiden. Ordreboken er nå kommet opp i nærmere 30 prosent av flåten.

Wallenius Wilhemsen

(Mill. dollar) 3.kv./23 3.kv/2022
Driftsinntekter 1311 1356
Driftsresultat 385 305
Resultat etter skatt 328 246

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 8.30