<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sterk måned: – Nest høyeste som er registrert

November var en sterk måned for bilfraktrederiet Höegh Autoliners. – Nettoraten er den nest høyeste som er registrert, sier sjefen.

Publisert 7. des. 2023
Oppdatert 7. des. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 274 ord
GOD MÅNED: Höegh Autoliners fortsetter og November opplevde selskapet nest høyeste nettorate som er registrert. Foto: AFP

 

– November var nok en sterk måned for Höegh Autoliners. Vi fortsetter å se effekten av kontraktsfornyelser på bærekraftige ratenivåer, samt et videre sterkt spotmarked på alle våre ruter, sier adm. direktør i bilfraktrederiet, Andreas Enger og legger til:

– Nettorate for november er den nest høyeste som er registrert, og vi fortsetter å betjene våre kunder med fulle skip på alle seilinger.

OPPKJØPSRYKTER: Höegh Autoliners-sjef Andreas Enger. Foto: Javad Parsa

Den gjennomsnittlige nettofraktraten var på 83,6 dollar pr. kubikkmeter i november, opp 6,5 prosent sammenlignet med snittraten i tredje kvartal.

Bilskipsrederiet la frem en handelsoppdatering for november torsdag morgen, som viste at rederiet fraktet 1,3 millioner kubikkmeter med last.

De seneste tre månedene til og med november har dermed Höegh Autoliners fraktet 4,0 millioner kubikkmeter. Snittraten for de samme månedene endte da på 83,0 dollar pr. kubikkmeter.

Oppkjøpsrykter

Analytiker Andrea De Luca i Veson Nautical mener Grimaldi Group i Italia kan være interessert i Höegh Autoliners. Fearnley spekulerer i kjempepris.

«En dør er nå blitt stående åpen for en direkte konkurrent til å kjøpe seg inn», skrev De Luca om situasjonen i Höegh Autoliners etter A.P. Møller-Maersks exit.

Fearnley Securities kastet seg over oppkjøpsryktene på meglerhusets morgenmøte onsdag. I en senere oppdatering til investorkundene skrev meglerhuset at det er vanskelig å anslå oppkjøpspris på stående fot.

Likevel antydet meglerhuset en potensiell transaksjon på noe mellom meglerhusets NAV for inneværende og neste år på 152 kroner pr. aksje.

«Et oppkjøpstilbud vil kunne trekke til seg flere potensielle budgivere som da vil kunne by opp en oppkjøpspris ytterligere over dagens børskurs», het det.

Sluttkursen onsdag var på 93,55 kroner pr. aksje.