<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Solid finanspluss for Gard

Et negativt finansresultat for Gard på 149 millioner dollar i 2022 ble snudd til pluss 161 millioner dollar i fjor.

Publisert 19. mars
Oppdatert 19. mars
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 192 ord
NEST BESTE ÅR NOENSINNE: – Vi har hatt en betydelig vekst de siste årene, sier Gard-sjefen Rolf Thore Roppestad. Foto: Mona Hauglid

Den solide avkastningen på aksje- og obligasjonsinvesteringene bidro til et overskudd på 211 millioner dollar, tilsvarende 2.256 millioner kroner, for det gjensidige sjøforsikringsselskapet som har sitt hovedkvarter i Arendal. 

Ifølge adm. direktør Rolf Thore Roppestad er det selskapets nest beste årsresultat noensinne.

Premieinntektene beløp seg til 1.183 millioner dollar og forsikringsresultatet endte på 42 millioner dollar. Den bokførte egenkapitalen utgjør nå 1.471 millioner dollar.

10 prosent rabatt

– Brutto premieinntekter er rekordhøye, noe som reflekterer at vi vokser globalt og at en stadig større andel av verdens handelsflåte har Gard som sin foretrukne forsikringspartner, sier Roppestad.

Finansinvesteringene har hentet seg godt inn igjen etter markedsuroen i 2022. Selskapet hadde også relativt få store skadesaker i fjor.

– Vi står sterkere enn noen gang, sier Gard-sjefen.

Mot slutten av fjoråret vedtok Gards styre å gi 10 prosent i premierabatt til medlemmer som i år fornyet sin ansvarsforsikring i selskapet. Det utgjør omtrent 50 millioner dollar.

Gard er et gjensidig selskap som eies av medlemmene – det vil si rederiene – og leverer ansvarsforsikring og marin- og energiforsikring til en rekke aktører innen den maritime næringen.

Målt i antall bruttoregistertonn har det én eller flere forsikringspoliser på litt over 50 prosent av verdens handelsflåte.