<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Lavere vekst enn ventet for Kahoot

Kahoot leverte vekst i omsetning og abonnenter, men veksten var lavere enn ventet. Konsernsjefen er skuffet og aksjen stuper på børs.

Publisert 10. jan. 2023 kl. 08.03
Oppdatert 10. jan. 2023 klokken 09.54
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 326 ord
REKORD: Eilert Hanoa, Kahoot. Foto: Iván Kverme

KAHOT

Teknologiselskapet Kahoot leverte i morgentimene det som i første øyekast ser ut som en god formska på kvartalsrapporten: vekst i de fleste segmenter og poster og økning med 60.000 nye abonnenter.

Likevel skriver selskapet at «den fortsatte makroøkonomiske oppbremsingen har gitt lavere enn ventet vekst i fakturerte inntekter i fjerde kvartal». 

Kahoot hadde en fakturert omsetning på 43,5 millioner dollar i fjerde kvartal 2022 – en vekst på 10 prosent sammenlignet med fjerde kvartal året før. Omsetningen ble rundt 39 millioner dollar (+18%) og justert ebitda utgjorde over ni millioner dollar i kvartalet. Det gir en margin på 24 prosent, mot 17 prosent samme kvartal året før. 

Men veksten står seg ikke til forventingene. 

Hovedgrunnen til at faktureringsvolumene faller er at kundene er mer forsiktige med hvordan de bruker pengene sine, på grunn av den voldsomme prisøkningen vi har sett verden over. 

– Vi er ikke fornøyde med veksten og vil ta grep for å tilpasse oss til markedet og sikre videre bedring i vår kommersielle modell, sier Eilert Hanoa, konsernsjef i Kahoot, i børsmeldingen. 

Aksjen stuper 16 prosent på børs.

Enkelte forbedringer

Hanoa trekker imidlertid også frem det positive fra kvartalet. 

– Vi leverer på kontantstrøm-guidingen for helåret og fått ny rekord i nye abonnenter i ett kvartal i 2022, sier konsernsjefen. 

Betalende abonnementer nådde mer enn 1,3 millioner i fjerde kvartal etter netto 60.000 nye betalende abonnenter, hvorav 40.000 er profesjonelle brukerkategorier.  

Omsetningen i kjernedriften av Kahoot steg til over 75 millioner dollar, 20 prosent opp fra i fjor. Kostnadsnivåene ble også holdt på samme nivå som tidligere kvartaler, og sendte kontantstrømmen opp til all-time high på 42 millioner dollar, og EBITDA på rundt 30 millioner for hele 2022. 

Kontantstrømmen fra drift var rundt 17 millioner dollar for fjerde kvartal, opp 27 prosent på årsbasis. Kontanter og kontantekvivalenter økte til 105 millioner dollar ved utgangen av fjerde kvartal, og selskapet har ingen rentebærende gjeld. 

Ytterligere informasjon og guiding for neste år vil presenteres når kvartalsrapporten for fjerde kvartal legges frem 16. februar.