<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bestselger blir på Playstation

Sony får beholde «Call of Duty» på Playstation i 10 år fremover. Dermed rydder Microsoft av veien et viktig hinder for Activision-oppkjøpet der fristen går ut tirsdag.

Publisert 17. juli 2023
Oppdatert 17. juli 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 256 ord
SUKRER PILLEN: Microsoft Gaming-sjef Phil Spencer. Foto: Bloomberg

Sony har signert en bindende og 10-årig avtale med Microsoft for å beholde bestselgeren «Call of Duty» på PlayStation, melder CNBC, som viser til et Twitter-innlegg fra Microsoft Gaming-sjef Phil Spencer søndag.

Frykten for at Microsoft ville gjøre den Activision Blizzard-produserte «Call of Duty»-serien «eksklusiv» på sin spillkonsoll Xbox dersom Activision-kjøpet gikk gjennom har vært stor blant konkurransemyndigheter, men avtalen i helgen bidrar til å avhjelpe denne frykten.

Ingen «done deal»

Sonys sjef for interaktiv underholdning Jim Ryan uttrykte så sent som i juni sin bekymring for at oppkjøpet ikke er bra for konkurransen.

Nestleder i Microsoft-styret Brad Smith understreket på Twitter søndag at selskapet, selv etter at en avtale om oppkjøp potensielt blir sluttført, «vil fortsette å fokusere på at «Call of Duty» forblir tilgjengelig på flere plattformer og for flere forbrukere enn noensinne.»

Oppkjøpet er ingen «done deal», men utsiktene er bedret etter at en føderal ankedomstol hindret Federal Trade Commission (FTC) i å blokkere avtalen midlertidig . FTC hadde saksøkt for å få avtalen stanset i en føderal domstol i San Francisco i juli, men klarte ikke å overbevise dommeren om den konkurransemessige risikoen.

Bare britene igjen

EU godkjente oppkjøpet i mai, mens det britiske konkurranse- og markedstilsynet – som har historikk i å tvinge frem nedsalg og blokkere teknologioppkjøp – onsdag i forrige uke uttrykte vilje til å forhandle med Microsoft om vilkårene for avtalen.

De to selskapene har som mål å fullføre transaksjonen innen tirsdag 18. juli.

Dersom avtalen ikke blir fullført før denne datoen, kan Microsoft måtte betale et oppsigelsesgebyr på 3 milliarder dollar til Activision.