<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bygger batterifabrikk for 34 milliarder

Stellantis og Samsung SDI bekrefter bygging av ny batterifabrikk i USA. Investeringene estimeres til 3,2 milliarder dollar.

Publisert 11. okt. 2023
Oppdatert 11. okt. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 263 ord
STORE PLANER: Stellantis, ledet av Carlos Tavares. Foto: NTB

Stellantis og Samsung SDI har pekt ut Kokomo, Indiana, som beliggenhet for sin nye batterifabrikk i USA, går det frem av en pressemelding onsdag. 

Joint venture-selskapet StarPlus Energy varsler investeringer på 3,2 milliarder dollar i fabrikken som skal ligge vegg i vegg med batterifabrikken partene allerede har under bygging på stedet. Produksjon ventes igangsatt tidlig i 2027, med en årlig kapasitet på 34 GWh.

Fabrikk én i rute

Samlet investerer Star Plus 6,3 milliarder dollar i fabrikkene som får 1.400 ansatte hver og en samlet kapasitet på 67 GWh. Den første fabrikken er i rute til ferdigstillelse i løpet av første kvartal 2025.

– Elbilene som kommer inn i vår nord-amerikanske portefølje spiller en viktig rolle i vår streben etter å tilby ren, trygg og rimelig mobilitet for alle og å nå det ambisiøse målet om nullutslipp innen 2038, sier Stellantis-direktør for Nord-Amerika Mark Stewart i en kommentar.

Denne siste batterifabrikken blir den sjette for Stellantis, og den andre i samarbeid med Samsung SDI.

– Vi forventer at Stellantis-biler drevet av våre batterier vil bidra til å akselerere USAs overgang til elbil-æraen, sier Samsung SDI-sjef Yoon-ho Choi.

Bred portefølje

Fabrikkene inngår i strategiplanen Dare Forward 2030, der bilkjempen sikter mot at europeisk nybilsalg skal være 100 prosent elektrisk innen 2030. I USA er målet 50 prosent. For å komme dit ønsker Stellantis å sikre seg batterikapasitet på rundt 400 GWh.

Det multinasjonale, Amsterdam-baserte bilkonsernet ble etablert i januar 2021, som følge av en fusjon mellom Groupe PSA og Fiat Chrysler. Porteføljen omfatter merker som Peugeot, Jeep, Ram, Alfa Romeo, Citroën og Opel.