<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

LinkedIn dobler jobbkuttene

Rundt 700 ansatte måtte gå i våres. Nå mister rundt 700 til jobben.

Publisert 17. okt. 2023
Oppdatert 17. okt. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 216 ord
NY RUNDE: LinkedIn har for andre gang i år varslet nedbemanning. Foto: Bloomberg

LinkedIn, det karriererelaterte sosiale nettverket som i år er blitt 20 år gammelt, har lansert nok en nedbemanning.

I mai varslet det Microsoft-eide selskapet kutt av 716 stillinger samt endringer i Kina-strategien, som følge av endret kundeadferd og tregere inntektsvekst. LinkedIn, hvis stab teller rundt 20.000 ansatte, mente en reorganisering måtte til for å oppnå mer smidighet og vekst.

Nå er det varslet en ny nedbemanningsrunde, som denne gang vil ramme 668 ansatte.

140.000 jobber borte

Kuttene vil bli gjort innen ingeniør-, produkt-, talent- og finansteamene, fremgår det av en oppdatering fra LinkedIn.

«Samtidig som vi tilpasser våre organisasjonsstrukturer og strømlinjeformer våre beslutningsprosesser, fortsetter vi å investere i strategiske prioriteringer for vår fremtid og for å sikre at vi fortsetter å levere verdi for våre medlemmer og kunder,» skriver selskapet.

LinkedIn er langt fra det eneste teknologiselskapet som har lansert nedbemanninger den seneste tiden. Bare i første halvår ble det varslet kutt av 141.516 stillinger i teknologisektoren, opplyser Reuters og viser til tall fra det private arbeidsformidlingsselskapet Challenger, Gray & Christmas. Til sammenligning var antallet bare rundt 6.000 i første halvår i fjor.

Microsoft kjøpte LinkedIn for 26,2 milliarder dollar tilbake i 2016. Tall fra IT-giganten har vist at LinkedIn hadde en inntektsvekst på 5 prosent i perioden april–juni, mot 10 prosent kvartalet før, ifølge nyhetsbyrået.

Microsoft presenterer nye kvartalstall neste tirsdag.