<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Selger Amazon-aksjer «aggressivt»

Jeff Bezos trapper opp nedsalget i Amazon, og kan kvitte seg med aksjer for over én milliard dollar bare denne uken.

Publisert 22. nov. 2023
Oppdatert 22. nov. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 278 ord
CASHER INN: Jeff Bezos. Foto: NTB

Jeff Bezos fortsetter å selge seg ned i Amazon, og denne uken i et mer aggressivt tempo, opplyser kilder til CNBC-anker David Faber. 

Bezos kan komme til å selge så mye som 8-10 millioner aksjer. Etter et kursfall på 1,5 prosent til 143 dollar på Wall Street tirsdag snakker vi i så fall om et aksjesalg på godt over én milliard dollar.

Har nok aksjer å ta av

Amazon-gründeren som gikk av som konsernsjef i 2021 har nok aksjer å ta av. Hans omkring 988 millioner aksjer tilsvarer en eierandel på nesten 10 prosent. Ifølge Bloombergs milliardær-indeks er Bezos den tredje rikeste personen i verden, med en nettoformue estimert til nærmere 170 milliarder dollar.

Denne ukens potensielle nedsalg kommer etter at Bezos, ifølge dokumenter sendt inn til det amerikanske finanstilsynet (SEC), i forrige uke lettet seg for Amazon-aksjer for 240 millioner dollar. Transaksjonene ble merket som bidrag til ideelle organisasjoner, men ifølge kanalen er det ukjent hvem Bezos donerte aksjene til.

Veldedighet og raketter

Mangemilliardæren har trappet opp sine veldedige donasjoner de siste årene, og har tidligere uttalt at han akter å gi bort det meste av sin formue i løpet av livet. I 2020 satte Bezos av 10 milliarder dollar til sitt Earth Fund som skal bekjempe effektene av klimaendringer. 

Samtidig trenger Bezos penger til å finansiere rakettselskapet Blue Origin, noe som ifølge ham selv krever nedsalg av Amazon-aksjer for minst én milliard dollar årlig. Da han meldte flytting til Miami tidligere denne måneden var det for å kunne følge opp driften av Blue Origin enda tettere – i tillegg til å komme nærmere sine foreldre og ikke minst forloveden Lauren Sanchez.