christian lie
Suksessoppskriften for investorer
Vi mennesker liker å bruke intuisjonen, også når det gjelder investeringsbeslutninger. Dessverre er ikke dette alltid en god løsning.
Sjefstrateg om børsuro: – Skal ikke male fanden på veggen
Tirsdagens brede nedgang på Wall Street kan skyldes frykt for en stagflasjonstendens, mener sjefstrateg Christian Lie. Han ser imidlertid ingen grunn til panikk.
En hårfin kinesisk balansegang
Den kinesiske eiendomsgiganten Evergrande vakler videre med en enorm gjeldsbyrde. Uroen rundt selskapets betalingsproblemer har skapt nervøse børser verden over. Kinesiske myndigheter har malt seg opp i et hjørne. Er de villige til å svelge noen kameler for å hindre en økonomisk krise? 
– Umulig spådom, men konsekvensene kan bli enorme
Høye sparerater i husholdningene og høy inntjeningsvekst i næringslivet lover godt for to avgjørende vekstdrivere. Samtidig har verden aldri vært mer følsom for renteoppgang enn nå, skriver Christian Lie.
Slik blir du festens reale midtpunkt
Om negative realrenter har bidratt til den gode avkastningen i aksjer og obligasjoner, må vi også forvente at stigende realrenter kan få motsatt effekt, skriver Christian Lie.
Vil du falle for fristelsen?
Verdiskapningen i aksjemarkedene har vært formidabel over tid, men de fleste investorer har oppnådd betydelig lavere avkastning enn markedsindeksene.
De største jokerne for langsiktige investorer
Sentralbankene mener prisveksten er midlertidig. Samtidig peker stigende lønnsvekst, knapphet på arbeidskraft og store flaskehalser i globale verdikjeder mot høyere priser.