<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tesla-opprør i Kina

Hundrevis av kinesiske Tesla-eiere føler seg lurt av Musks prispolitikk.

Publisert 7. jan. 2023
Oppdatert 7. jan. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 197 ord
SINTE EIERE: Lørdag 7. januar møtte Tesla-eiere opp ved Teslas utslagssteder rundt om i Kina for å klage på det seneste priskuttet. Politiet måtte flere steder ro ned demonstrantene. NTB

Fredag skrev Finansavisen at Tesla for andre gang på tre måneder kuttet i utsalgsprisen i Kina.

Det siste priskuttet har fått kinesiske eiere av bilmerket til å protestere. 

Lørdag møtte hundrevis av eiere opp ved bilmerkets lokaler i Kina for å protestere.

De krevde alt fra kreditnota til fremtidige rabatter. De mente de hadde betalt for mye for sine nylige innkjøp av Tesla.

Politioppbud

I Shanghai møtte rundt 200 personer opp for å protestere mot det amerikanske merket.

Kinesisk politi sendte over dusinet med betjenter for å holde gemyttene så rolig som mulig. Også ved de andre demonstrasjonene rundt om i Kina var politiet til stede, skriver Reuters.

På sosiale medier ble det ifølge nyhetsbyrået postet en rekke videoer fra demonstrasjonene. Noen av videoene viser at politiet måtte spre demonstranter som ropte «gi oss pengene tilbake».

– Tesla planlegger ikke å kompensere kjøpere som tok imot levering før det siste priskuttet, sa en talsmann for Tesla Kina til Reuters lørdag.

Dette er ikke den eneste nedturen Tesla har fått i fanget i løpet av de første dagene av det nye året. Nylig kom tallene som viste at Tesla i 2022 ble forbigått av konkurrentene i antall solgte biler.