<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tesla foran skjema

Tesla-fabrikken utenfor Berlin produserer nå 4.000 biler i uken, tre uker foran skjema og mindre enn ett år etter åpning.

Publisert 27. feb. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 218 ord
FORAN SKJEMA: Tesla-fabrikken utenfor Berlin, der toppsjef og gründer Elon Musk deltok på åpningen i mars i fjor. Foto: NTB

Tidligere mandag ble det kjent at Nissan girer opp satsingen på elbiler . En av konkurrentene som har kjørt forbi selskapet bak verdens første masseproduserte elbil er Tesla, og sistnevnte varsler ifølge Reuters nå at Brandenburg-fabrikken utenfor Berlin produserer 4.000 biler i uken.

Dette er tre uker foran skjema ifølge en produksjonsplan nyhetsbyrået har sett.

Maks 10.000 i uken

Planen var å nå 4.000 produserte biler i uken som starter 13. mars og 5.000 innen utgangen av juni. 2.000 biler i uken ble nådd i oktober i fjor og 3.000 i desember.

Maksimalkapasiteten ved Brandenburg-fabrikken er 500.000 biler i året, tilsvarende nesten 10.000 i uken.

Dagens produksjon er på en tredjedel av Model Y-produksjonen i Shanghai, der Tesla har planlagt å legge seg på 13.000 biler i uken – rundt 1.000 under maksimalkapasitet – og ytterligere 7.000 av Model 3 i februar og mars.

Batteriproduksjon

Tesla har også startet produksjon av batterier i Tyskland – batterier som snart vil bli brukt i Brandenburg-produserte biler, men uttalte ifølge Reuters i forrige uke at den grønne amerikanske støttepakken Inflation Reduction Act får selskapet til heller å fokusere på battericelleproduksjon i USA.

Den amerikanske elbilprodusenten forbereder også produksjon av battericellekomponenter som elektroder, hvorav noen vil bli sendt fra Brandenburg til USA.

Tesla ventes å komme med en strategioppdatering til analytikere onsdag denne uken.