<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Agenda

Annonsørinnhold

Annonsørinnhold

Vekstrakett med Stordalen på laget

Førde-baserte Tibber vokser med tosifret antall prosent hver måned og har fått med flere kjente investorer på laget. Et viktig ledd i den foreløpige suksessen er en effektiv IT-plattform for kunde- og økonomistyring.

– Selskapet går en svært spennende tid i møte, sier finansdirektør Jakob Jönsson.

Tidlig i 2017 lanserte selskapet appen som automatisk leter etter billigere strømavtaler og gjennomfører byttet for deg. I tillegg kan du koble appen til smartutstyr i hjemmet og la den styre strømforbruket ditt.

– Den ene delen av tilbudet handler om å tilby en lavest mulig strømpris. Den andre delen handler om å redusere energiforbruket i boligen din ved å bruke strømmen smartere, forklarer Jönsson.

Da Tibber lanserte tjenesten sin i det små i 2017 omsatte de for litt over 10 millioner kroner. I 2018 landet omsetningen på 70 millioner kroner. I 2019 sikter de mot 250 millioner kroner før de etter planen i 2020 skal nå en milliard kroner i årlig omsetning.

– Vi legger opp til en offensiv vekst. Vi starter med de nordiske markedene, før vi tar skrittet ut i Europa, sier Jönsson.

Les mer om regnskapstjenesten Uni Economy her

Full oversikt med økonomisystem i skyen: – Gir oss full oversikt

Et viktig ledd suksessen Tibber har hatt i oppstarten, er et ekstremt fokus på kunder, produkt og kjerneaktiviteter. Det ledd i dette er å gjøre alle andre ikke-strategiske aktiviteter så strømlinjeformet og effektive som mulig. Selskapet har bygget sin egen plattform for håndtering av kunder og sluttkundetransaksjoner – som igjen er fullintegrert med Uni Economy levert av Uni Micro. På den måten kan Tibber konsentrere seg om kunderelaterte prosesser, mens økonomistyring og intern styring overlates til bransjeledende hyllevare.

– Kombinasjonen mellom vår egen plattform og Uni Economy gjør at vi kan skalere effektivt og til enhver tid har oppdatert og full oversikt over økonomien i bedriften. Vi kan til enhver tid ta ut et snapshot av tilstanden i hele bedriften, i sanntid. Økonomistyringen samler alle nødvendige funksjoner for effektiv drift, forklarer Jönsson.

Les mer om regnskapstjenesten og prøv en demo her!

Tibber

Etablert i Førde i 2016 av Daniel Lindén og Edgeir Vårdal Aksnes. Har 21 ansatte i Førde, Stockholm og Helsingfors.

Utvikler en app som automatisk bytter strømprodusent og lar deg styre strømforbruket ditt for en fast pris. Normalprisen er 39 kroner i måneden.

Strømmen handles direkte fra markedet av roboter og Tibber tar ikke noe påslag for det direkte strømforbruket.

Appen ble tilgjengelig i markedet i februar 2017 og selskapet opplyser at de våren 2019 passerte 40.000 boliger på kundesiden.

 

Tibber har samarbeidet med regnskapsbyrået Vest Rekneskap siden oppstarten av selskapet i 2015. Virksomhetene har til felles at de begge har hovedkontor i Førde.

– Ja, vi har vært med hele veien. Det er utrolig spennende å bidra til reisen de er på nå. Det er gøy å se hvordan de driver selskapet fremover, sier Thomas Haug, daglig leder i Vest Rekneskap.

Haug forteller at så å si samtlige kunder i regnskapsbyrået bruker eller kommer til å bruke Uni Economy.

– Det er et fremtidsrettet system som er tilpasset de nye standardene. Systemet har et fortrinn ved at det er lett tilgjengelig, enkelt å bruke og gir gode muligheter for å tilpasse systemet til den enkelte virksomhet, sier han.

Stordalen og Silicon Valley-fond på eiersiden: – Godt rigget for videre vekst

Oppstartsselskapet har fått mye oppmerksomhet i media. Det startet i oktober 2016 da selskapet gikk til topps i Petter Stordalens gründerkonkurranse, der investoren utlyste én million kroner til den beste forretningsideen.

Over 2.000 søknader kom inn og Tibber kom best ut av konkurransen – med en investering på 2,5 millioner kroner.

Uni Economy

Et nytt, skybasert økonomisystem som leveres av Uni Micro, en av Norges ledende leverandører av programvare for økonomi og administrasjon.

Har et åpent, tilgjengelig og fleksibelt API, som gjør det enkelt og raskt å integrere med eksisterende systemer og behov.

Tilrettelagt for automatisering av arbeidsforløp, myndighetsrapportering og fakturahåndtering.

Les mer om Uni Economy her.

 

– Å få inn Stordalen med en slik profil og det han står for er perfekt, uttalte gründer Edgeir Vårdal Aksnes til DN da tildelingen ble kjent.

I mars 2019 hentet de over 100 millioner kroner, det blant annet det prestisjetunge Silicon Valley-fondet Peter Thiels Founders Fund bidro.

– Vi vokser med et tosifret antall prosent hver måned. Investeringen gjør at vi kan ansette flere og ta steget ut i Europa. Selskapet er på mange måter rigget for den videre veksten som ligger foran oss, avslutter Jönsson.

Les mer om regnskapstjenesten som har blitt kåret til best i test seks år på rad – og prøv en demo her!

Annonsørinnhold