<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DNB Markets' attraktive alternativ i urolige tider

I urolige tider kan det ifølge analytikerne i DNB Markets være en god idé å vurdere noe smulere farvann.

Publisert 17. sep. 2019 kl. 10.04
Oppdatert 17. sep. 2019 klokken 11.58
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 200 ord
ATTRAKTIVT ALTERNATIV: I urolige tider kan det være en god idé å vurdere noe smulere farvann, mener analytikerne i DNB Markets, og peker på at Sparebanken Vest kan være et attraktivt alternativ i så måte. Foto: NTB Scanpix

«I urolige tider kan det være en god idé å vurdere noe smulere farvann. Sparebanken Vest ser etter vårt syn ut til å kunne være et attraktivt alternativ i så måte», heter det i en fersk oppdatering fra DNB Markets.

Analytikerne peker på at banken, med hovedkontor i Bergen, har nesten 75 prosent av sine utlån inn mot privatmarkedet, og mesteparten av dette er boliglån. Direkte eksponering inn mot oljeindustrien er begrenset.

Handelen i egenkapitalbevisene har så langt vært begrenset og kursen har gjennom hele det siste året ligget innenfor intervallet 51-55 kroner per egenkapitalbevis. 

«Kombinasjonen av det vi ser som en attraktiv verdsettelse, innføring av kundeutbytte og en planlagt konvertering av eksisterende kapital til handelbare egenkapitalbevis gjør at vi venter økende interesse og stigende likviditet i egenkapitalbevisene fremover», heter det i oppdateringen.

Banken verdsettes i øyeblikket med en rabatt i forhold til andre aktører innen sparebanksektoren, og med en direkteavkastning på rundt seks prosent på DNB Markets’ estimater for perioden 2019-2021 har analytikerne en kjøpsanbefaling og et kursmål på 63 kroner.

Sparebanken Vest er i skrivende stund opp 1,13 prosent, til 53,8 kroner på Oslo Børs.