<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Goldman Sachs-topp sa opp etter å ha tjent hundrevis av millioner på krypto

En ansatt i Goldman Sachs har lagt slipset på hyllen etter å ha tjent store penger på kryptohandel.

Publisert 14. mai 2021 kl. 14.04
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 229 ord
SA OPP: Aziz McMahon har sagt opp lederjobben i Goldman Sachs etter drømmeopptur i dogecoin. Foto: Dreamstime/LinkedIn

Kryptovaluta har blitt brennhett og privatinvestorer så vel som profesjonelle investorer omfavner nyvinningen med åpne armer.

Kryptobullene trekker ofte frem at nedsidepotensialet i en kryptoinvestering er 100 prosent, mens oppsidepotensialet er uendelig, og det kan skje hurtig.

Meningene er naturligvis mange og flere eksperter advarer mot kryptovaluta. Tesla gikk i går ut og trakk muligheten for å kjøpe en Tesla med bitcoin, ettersom strømbruken for å fremstille bitcoin har skutt i været den siste tiden.

– Bare kjøp kryptovaluta hvis du er villig til å tape alle pengene dine, sier sentralbanksjefen i Storbritannia.

Traff blink

Aziz McMahon, daglig leder og sjef for salg i emerging markets i Goldman Sachs i London, var helt klart villig til å tape alt, tok en sjanse og vant stort.

Han har nå sagt opp jobben etter å ha tjent hundrevis av millioner av kroner på kryptovalutaen ethereum, ifølge det hans kolleger forteller til CNBC.

De tidligere kollegene kjente McMahon personlig og forteller at deres tidligere sjef har cashet inn minst 10 millioner pund – 116 millioner kroner – på kryptohandel. Det skal hovedsakelig være ethereum som er kilden til formuen, men det skal også ha vært dogecoin med i regnestykket.

Matt Hougan, investeringsdirektør i BITWISE Asset Management, omtaler dogecoin som «en farlig spøk».

Jo før den forsvinner, desto bedre, sier han.

Ethereum har steget voldsomt siden nyttår – opp hele 400 prosent – mens dogecoin er opp hele 10.915 prosent siden nyttår, ifølge Coindesk.