<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Vi er i diskusjoner med potensielle partnere og investorer for nye investeringer

Energiselskapet Magnora nådde flere planlagte mål i andre kvartal, og har utviklet porteføljen av vind- og solenergi ytterligere. 

Publisert 17. aug. 2021 kl. 07.43
Oppdatert 17. aug. 2021 klokken 15.36
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 318 ord
TALL: Magnora legger frem tall for andre kvartal.  Foto: Dreamstime

 

Magnora har i løpet av andre kvartal utviklet porteføljen av vind- og solenergi, og det har foretatt flere oppfølgingsinvesteringer i porteføljeselskapene. 

Et av hovedpunktene i løpet av kvartalet var blant annet etableringen av det strategiske samarbeidet med TechnipFMC, og at selskapet har sendt inn søknader til ScotWind-lisensrunden for utviklingen av to havvindområder i Skottland. 

Energiselskapet har også gått videre med vindundersøkelser i Sør-Afrika, og det har, som planlagt, økte eierandelen i Kustvind og Evolar til henholdsvis 24 og 41 prosent. 

Magnora

 
  • Har hovedkontor i Oslo, og adm. direktør er Erik Sneve.
  • Utvikler hovedsakelig vindprosjekter. 
  • Har kastet seg inn i ScotWind-lisensrunden i Skottland. 
  • Har oljeinntekter fra FPSO-er.


«Vi har oppnådd flere planlagte mål og vi er i tillegg i diskusjoner med potensielle partnere og investorer for nye investeringer og optimalisering av eierstrukturen i våre porteføljeselskaper», uttaler adm. direktør Erik Sneve i en børsmelding. 

Mindre oljeinntekter

På grunn av utviklingen og etableringen av Magnora Offshore Wind og Magnora SVP i Sør-Afrika i andre kvartal, samt lavere oljeinntekter, forverret driftsresultatet seg til et tap på 12 millioner, mot 2,3 millioner kroner i fjor. 

I løpet av andre kvartal har selskapet også implementert en ny driftsmodell der virksomhet- og prosjektrelaterte aktiviteter følges opp og rapporteres separat. På grunn av den nye segmentrapporteringen presenteres utvikling- og M&A-kostnader separat fra de ordinære driftskostnadene i forhold til tallene for andre kvartal 2020.

EBITDA kom inn på minus 9,1 millioner, mot fjorårets minus 2,3 millioner. 

Magnora, som tidligere het Sevan Marine, hadde inntekter på 2,4 millioner kroner i kvartalet. Disse inntektene stammer fra FPSO-en Dana, der Magnora har rett til 0,50 dollar for hvert fat olje som FPSO-en produserer ut sin levetid. I tillegg til dette har selskapet en lisensavtale med Shell og FPSO-en Shell Penguins. 

Magnora

 
(Mill. kr) 2. kv./21 2. kv./20
Driftsinntekter 2,4 5,9
Driftsresultat -12 -2,3
Resultat før skatt -10 12,3
Resultat etter skatt -10 12,1

Aksjekursen i Magnora steg kraftig på nyåret og toppet ut i mars på i overkant av 30 kroner. I etterkant har kursen sklidd nedover og tirsdag ble aksjen handlet til rundt 15,50 kroner – en halvering siden kurstoppen.