<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nytt kjempesalg av Tesla-aksjer

Ny SEC-dokumentasjon viser at Elon Musk har solgt ytterligere 5,2 millioner aksjer i Tesla.

    Publisert 29. apr. 2022 kl. 16.07
    Oppdatert 29. apr. 2022 klokken 16.09
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 210 ord
    CASHER INN: Elon Musk trenger penger til Twitter-kjøpet, og har solgt Tesla-aksjer for 8,4 milliarder dollar denne uken. Foto: NTB

    Ny dokumentasjon sendt inn til det amerikanske finanstilsynet SEC viser fredag at Elon Musk solgte 5,2 millioner Tesla-aksjer torsdag, melder CNBC.

    Aksjesalget kommer på toppen av de 4,4 millioner aksjene som ble solgt tirsdag og onsdag. Dermed har Tesla-gründeren solgt Tesla-aksjer for rundt 8,4 milliarder dollar denne uken.

    Etter at dokumentasjonen av de første salgene ble kjent torsdag, skrev Musk på Twitter at han ikke hadde planer om ytterligere salg etter den dagen.

    Nettstedet har prøvd å innhente kommentarer fra Tesla og Musk om hva pengene skal brukes til, og om han har solgt flere Tesla-aksjer etter 27. april (den seneste datoene på dokumentene som ble sendt ut torsdag, red. anm.) – uten å få napp.

    «Skilsmisseavgift»

    Musk ble mandag enig med Twitter om å kjøpe selskapet for 54,20 dollar pr. aksje, tilsvarende rundt 44 milliarder dollar. Samtidig som han selv spytter inn 21 milliarder dollar i egenkapital, har Musk sikret gjeldsfinansiering på 25,5 milliarder dollar – inklusive 12,5 milliarder dollar med sikkerhet i Tesla-aksjer.

    Avtalen er betinget av godkjennelse fra både aksjonærer og regulatoriske myndigheter, og Twitter og Musk er enige om en «skilsmisseavgift» på én milliard dollar til en av partene – avhengig av hvordan avtalen feiler.