<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Toppmøte om Apples fremtid i Kina

Store underleverandører som flagger ut av Kina bekymrer det kinesiske maktapparatet.

Publisert 27. mars 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 171 ord
SØKER BORT FRA KINA: Apple-sjef Tim Cook møtte minister fra øverste hold i kommunistpartiet. Den stadige flukten av teknologiprodusenter som rømmer Kina, har fått landets totalitære ledelse til å iverksette sjarmørkampanjer. FOTO: NTB

Apple-sjefen Tim Cook møtte mandag Kinas næringsminister Wang Enato for å diskutere stabilisering av teknologigigantens forsyningskjeder, skriver CNBC.

I en uttalelse skriver det kinesiske næringsdepartementet at det ble utvekslet synspunkter og besvart spørsmål rundt Apples utvikling i Kina, og stabilisering av produksjons-og forsyningskjedene.

Cook var én av få amerikanske toppsjefer som i helgen var deltager under China Development Forum.

Meldinger som CNBC har hentet fra offisielle kilder i Kina, tyder på at det er viktig for det totalitære kinesiske maktapparatet å berolige de store utenlandske selskapene som har produksjon i Kina.

«Kina vil urokkelig fremme åpenhet, påse at reguleringer følges, etterstrebe at standarder følges og at statlige institusjoner åpner opp», står det i én av uttalelsene fra næringsdepartementet, som CNBC refererer.

Apple har kommet med sterke signaler om å flytte noe av produksjonen ut av Kina og Finansavisen skrev nylig om Apples store underleverandør, Foxconn, som planlegger en fabrikk til 200 millioner dollar, tilsvarende 2 milliarder kroner, i India.