<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Røkke må ta det som et kompliment

Aksjekommentator Karl Johan Molnes foreslår en løsning som kan skape fred i Solstad-krigen mellom Kjell Inge Røkke og Christen Sveaas.

Publisert 19. des. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 206 ord

 

Solstad Offshore ble et tema på Børsmorgen også tirsdag, etter at den ekstraordinære generalforsamlingen nå har blitt utsatt på ubestemt tid. 

Finansavisens aksjekommentator Karl Johan Molnes gjentok at det viktige for bankene i en restrukturering er å få inn en veldig sterk kapitaleier som Kjell Inge Røkke slik at de slipper å høre selskapet banke på døren igjen med det første. 

Molnes åpner for at Røkke kan klare seg med 51 prosent av et restrukturert Solstad Offshore, mot 66 prosent ifølge den foreslåtte planen.

– Kompliment til Røkke

– Det er lenge siden folk sto i kø for å bli minoritetsaksjonærer i et fossilselskap eid av Røkke. Han må ta det som et kompliment at folk nå har snudd og dette går an. Minoritetsaksjonær i Aker er noe av det farligste du kunne være tidligere, med substansrabatter på 60-70 prosent og et Aker som nekter tilbakekjøp av aksjer, sa kommentatoren videre. 

Molnes mener pengene Røkke tjener i Aker BP setter ham i en komfortabel situasjon.

– Livets eksistens står ikke på spill om Røkke mister en krone her. Det å få andre til å ta mer av risikoen gjør vel liten skade. Han er jo bare interessert i å tjene penger, fortsatte han.