Ny grønn mulighet!


Arendal Fossekompani har tradisjon for å skape store verdier for aksjonærene og har i det stille bygget opp en rekke grønne selskaper som nå samles i et eget selskap. Les dagens melding:

AFK: ETABLERER GRØNT TEKNOLOGIKONSERN, VIL VURDERE BØRSNOTERING


09:35


Oslo (TDN Direkt): Arendals Fossekompani samler porteføljeselskapene Powel, Scanmatic, Markedskraft og Wattsight i det nye internasjonale vekstselskapet Volue. På sikt vurderes det børsnotering av Volue.

Det fremkommer av en melding fra Arendals Fossekompani (AFK) tirsdag.

Volue skal øke avkastningen og redusere klimautslippene for Volues kunder i det europeiske kraftmarkedet, og samtidig ivareta rollen som pådriver for økt digitalisering i andre industrier, heter det i meldingen.

- Vi er svært stolte av å offentliggjøre etableringen av Volue, som blir en ledende teknologileverandør for det grønne skiftet i Europa. Volue kan fylle et hull i markedet ved å tilby teknologi og kompetanse som gjør det mulig å erstatte fossile energikilder med fornybare, eller redusere utslippene fra fossile kilder, sier Trond Straume, administrerende direktør i Volue.

De fire selskapene vil sammen styrke Volues evne til å digitalisere andre industrier, som for eksempel kraftdistribusjon, vann og avløp, utbygging av infrastruktur, forsvar, transport, offshore og maritime operasjoner, heter det.

- I sum er dette starten på et selskap som Europa ikke har sett maken til. Vi har store forventninger til Volue, som løser utfordringer knyttet til vår tids største megatrend: Det massive skiftet fra fossil til fornybar energi. På sikt vil vi vurdere å børsnotere Volue, sier administrerende direktør Ørjan Svanevik i Arendals Fossekompani.

Volue hadde i 2019 proforma driftsinntekter på 800 millioner kroner, 500 ansatte og mer enn 2000 kunder i 44 land.

PSP, finans@tdn.no
Infront TDN Direkt, +47 21 95 60 70


Se grønne selskap her som nå samles i Volue (som kommer til å bli børsnotert):

Scanmatic
Wattsight
Markedskraft
Powel

https://arendalsfossekompani.no/

I tillegg består Arendal fossekompani av vannkraftverk og eiendom. Samt dette:

Cogen energia
https://arendalsfossekompani.no/investeringer/cogen-energia/

Stor tro på at dette vil re-prises som et grønt selskap. Tror også på at Volue børsnoteres.

Wyoming
03.03.2020 kl 14:45 754

Må si jeg liker grepene som nye konsernsjef Svanevik tar. Her har vi en "hands on" type som jobber aktivt for å få frem verdiene som selskapet sitter på.
Kvartalsvise utbytter, børsnoteringer og et selskap som har vært grønt siden dag en (1896). Lukter reprising ja.
Woody
03.03.2020 kl 15:59 691

Enig. Har gått "Fredriksen-skolen" som toppsjef der tidligere. Arendal Fosskompani oser historie, erfaring og kvalitet. De vet å skape verdier. Eierstrukturen med Erik Must i spissen er også solid. Har han noensinne tapt penger på noe?

Kan fort gå som med Bonheur fremover med denne nå. Dagens nyhet vil garantert være på agendaen til forvaltere av fond.

Heisann, noen som har god innsikt i AFK her inne? Lurer på å gå inn med en liten slant, har hørt at de er rause med utbytte. Sjelden å høre noe om de i media. Takker på forhånd for all relativ info😀
Wyoming
21.04.2020 kl 19:50 322

Disse rause utbyttene du refererer til har vært ekstraordinære utbytter i form av salg av virksomhet og utbytte i form av aksjer. AFK er derimot et svært solid selskap så et stabilt utbytte (nå også kvartalsvis) kan du regne med. De sitter på en veldig spennende portefølje, de har dyktig ledelse og trygge, langsiktige eiere. Jeg vil si AFK er et fremtidsrettet selskap som du kan kjøpe med god samvittighet. Siden det er et investeringsselskap får du bra diversifisering kun gjennom et papir.
Lykke til!
Woody
27.05.2020 kl 12:04 96

Fikk ikke svart på spørsmål på min egen tråd. De er meget rause med utbytte, men det går litt i rykk og napp. For et par år tilbake fikk man meget godt betalt i form av utbytte i Kongsberg Gruppen aksjer (verdi ca 700 per aksje) de satt på, utgitt da KOG var høyt i kurs og ekstraordinært utbytte på kr. 420,- året før. Det vanlige utbytte ligger på rundt 2%, men de er veldig flinke til å skape verdier og drysse over i rykk og napp.

Det det siktes til i denne tråden er det nye grønne selskapet som skal børsnoteres etter hvert, Volue. Nettsiden er oppe allerede:

https://www.volue.com/

Her må man være tålmodig. Blir nok ikke før neste år, men det vet man aldri. AFK er en grønn aksje med vannkraftverk i tillegg, så i tiden ligger den. Problemet er lite aksjer i omløp som gjør den lite interessant for selgerne(meglerne). Med Volue tipper jeg det blir mange aksjer og profilering hos meglerhusene. Alt vil tilrettelegges for at eierne (oss i AFK) skal få mest mulig ut av det.