<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bekymret for elbil- og batterisatsing

Volkswagen og Seat satser flere milliarder på elbiler og batterier i et marked der bare drøyt 5 prosent velger elbil.

Publisert 22. feb.
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 148 ord
UROLIG: Seat-sjef Wayne Griffiths. Foto: Bloomberg

Volkswagens satsing på produksjon av batterier og elbiler i Spania kan bli svekket av svak lokal etterspørsel, melder Bloomberg og viser til uttalelser fra Wayne Griffiths, som leder de spanske, VW-dominerte bilmerkene Seat og Cupra.

Den tyske bilgiganten har startet arbeidene med en batterifabrikk til 3 milliarder euro nær Valencia, men spanske forbrukere har fortsatt ikke omfavnet elbiler, påpeker Seat-toppen.

– Fra neste år vil nær halvparten av selskapet mitt produsere elektriske biler, men det er ikke noe marked for slikt i Spania ennå. Det bekymrer meg, sier Griffiths til Bloomberg.

Totalt vil Volkswagen investere mer enn 7 milliarder euro i en batteriforsyningskjede og produsere kompakte elbiler for sine merker i Spania, ifølge nyhetsbyrået.

Fabrikken ved Valencia skal etter planen starte batteriproduksjonen innen 2026.

I fjor utgjorde helelektriske biler imidlertid bare 5,6 prosent av nybilsalget på det spanske markedet. Tilsvarende andel i hele EU er 14,6 prosent.