<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kebab-gründere fikk milliongevinst etter salg til oppkjøpsfond

Aziz-brødrene solgte i fjor 73 prosent av Bislett Kebab House til oppkjøpsfondet Driv Kapital. Regnskapstall for 2023 viser at brødrene fikk milliongevinst.

Publisert 28. juli

Ingen av partene ville si noe om transaksjonssummen da salget ble gjennomført i fjor sommer. Nå viser ferske regnskapstall for 2023 at Aziz Invest fikk bokført gevinster på til sammen 366 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

235,5 millioner kroner av gevinsten hører til morselskapet og 130,7 millioner hører til konsernet. Etter salget til Driv Kapital sitter Aziz Invest, som eies likt mellom de fem brødrene, på 25 prosent av aksjene i BKH Holding. Selskapet ble opprettet i forbindelse med salget og er det nye eierselskapet til kebab-restaurantene.

Til tross for å ha bokført en gevinst på 235,5 millioner i morselskapet er det ikke tatt ut noe ekstra utbytte. Hele summen ble overført til egenkapitalen i morselskapet, som økte fra 111 millioner kroner i 2022 til 350,7 millioner kroner i fjor.

Totalt ble det tatt ut 4 millioner kroner i utbytte til eierne i fjor, altså fikk de fem brødrene utbetalt 800.000 kroner hver.