<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
lead
lead
FROGNER: De La Casa ligger midt i krysset mellom Frognerveien og Odins gate.  Foto: Finansavisen

Anmeldelse: Middelmådig lunsj på Frogner

Pastabaren midt på Frogner serverer lunsj som måler midt på treet.

Category iconMat og drikke
    Publisert 11. okt. 18:44
    Lesetid: 3 minutter

    Et hjørnelokale midt på Frogner har tiltrukket seg mange besøkende de seneste årene. De La Casa åpnet dørene i 2018, og den store uteserveringen er ofte full av folk – når været tillater det.

    – Men hvordan er maten, egentlig? Er det den som tiltrekker Frogner-folket, eller er det den sentrale beliggenheten? spør Long.

    De to krysser trikkeskinnene, og går inn glassdøren midt mellom Frognerveien og Odins gate.

    De la Casa

    Pastabar midt på Frogner, med noen brunchretter og salater i tillegg til pastaretter. Rustikke lokaler. Middels mat og middels service.

    • Sted: Frognerveien 35A, 0266 Oslo.
    • Tid før maten kom: 15 minutter.
    • Pris lunsjretter: 169–315 kroner.
    • Besøkt: 10. oktober 2024.
    • Terningkast: 3.

    På innsiden er det rolig. Interiøret er rustikt, med møbler i tre og enkle lyspærer som henger fra taket. Det minner om en blanding av et trendy mikrobryggeri og en gastropub.

    – Folkelig i alle fall. Ikke noe stivt og formelt, sier Long.

    De får beskjed om å velge seg et bord. To menyer med papirark blir lagt frem. Etter hvert kommer det også vann og to glass.

    PASTABAR: På Frogner-restauranten er det hovedsakelig pasta på menyen, i tillegg til noen andre retter. Foto: Finansavisen

    – De kaller dette en pastabar, så da er det vel pasta vi burde gå for, sier Short og leser seg nedover menyen.

    Ellers har menyen også noen salater, et par forretter og to varianter av lasagne. De byr også på noen brunchretter som serveres frem til klokken fire.

    Maten er servert

    Siden sulten er stor, har de også bestilt litt brød til å starte med. Hvitløksdressingen på siden er god, men selve brødet er av vanlig butikkvalitet som ikke imponerer, til tross for at den er forsøkt fiffet opp med litt garnityr. To glass limonade har de også fått. Den er grei på smak, men smaker for lite.

    – Limonaden er rett og slett litt for tynn, mener jeg, sier Short.

    – Brødet er skuffende, istemmer Long.

    – Det er så utrolig lett å skaffe bedre brød i Oslo nå til dags, så dette er overraskende.

    «FAMOUS PESTO»: Det kaller De La Casa sin egen pestosaus. Foto: Finansavisen

    Etter hvert som tiden går, blir det stadig flere folk i restaurantlokalet. To menn slår seg ned på et bord. En større gruppe sitter på et annet. Det relativt lille lokalet blir nesten helt fullt.

    Etter kun 15 minutter blir to pastaretter servert.

    Long gikk for chili shrimp med store reker, chili, rødløk, en tomatbasert saus, zucchini, paprika og hvitløk.

    – Er det lov til å si at dette var litt skuffende? Sausen minner meg om sursøtsaus du spiser i wok. Rekene er gode, men dette er en helt middels pastarett, sier Long.

    Short får servert ribeye linguini, med det De la Casa omtaler som sin egen «famous pesto», rødløk og tomater.

    – Store porsjoner her, det skal man ikke si noe på, melder Short.

    – Pastaen min er grei, og pestoen er god nok den, men ingen stor opplevelse. Ribeyen er gjennomstekt. Noen vil kanskje foretrekke medium rare, men til deres forsvar spesifiserte jeg ikke noen preferanser på stekegrad.

    Summa summarum

    Pastarettene på De La Casa koster mellom 240 og 315 kroner. Ikke gærent når du får såpass store porsjoner. Men smaksmessig når det ikke helt opp.

    – Dette er en god beliggenhet på Frogner, og det er koselig stemning. Men maten er midt på treet, sier Long.

    – Og selv om maten kom fort, har det ellers vært lite å se til servitøren, fortsetter hun.

    – Ingen spørsmål om hverken dessert eller kaffe eller kvitto, poengterer Short.

    – Med litt mer oppfølging kan dette enkelt vippe opp til en firer, men for nå må vi nesten gi en sterk treer på terningen.