<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
RIMELIG: Toyota Land Cruiser prises fornuftig i USA, men i Norge blir det ingen billigbil. FOTO: TOYOTA

Sjokkpris i USA – så mye koster den i Norge

I Finansavisens Mil etter mil – en podcast om bil snakkes det om den helt nye Toyota Land Cruiser. Mens prisen har overrasket i USA, er det ikke sikkert nordmenn blir like imponert.

Category iconMotor
    Publisert 17. aug. 2023
    Lesetid: 1 minutt

    Toyota Land Cruiser dukket for første gang opp i 1953, og har siden blitt solgt i godt over 11 millioner eksemplarer. Nå er det tid for en helt ny modell, som overtar etter den mildt sagt aldrende bilen introdusert tilbake i 2010. 

    Nye Land Cruiser skal selges i USA, ved siden av Lexus-varianten som baserer seg på samme plattform. Prisen later til å starte på noe i overkant av 50.000 dollar, rundt 510.000 kroner. Nye Land Cruiser skal spennende nok også selges i Norge og levers både som varebil og personbil.

    Ingen billigbil

    Her til lands blir prisen imidlertid betraktelig høyere enn det kundene i USA kan regne med. Den utgående Land Cruiser-modellen koster med fem seter fra 1.475.600 kroner i Norge, mens varebilen starter på 750.000 kroner. 

    Det er ventet at den nye typen Land Cruiser, som skal leveres norske kunder rundt 1. kvartal neste år, vil koste mer enn dagens utgående modell. Det betyr at nye Land Cruiser slett ikke blir noen billigbil, men snarere en konkurrent til Land Rover Defender. Den britiske bilen starter forøvrig på rett under 820.000 kroner. 

    Lytt til Mil etter mil – en podcast om bil for å få med deg all informasjon om Toyotas nye offroader. Podcasten kan lyttes til på Spotify , Apple Podcast eller der du lytter til dine podcaster.