Beckham kjøper i nisjeaksje: – Jeg ble dratt mot selskapet

Lunaz konverterer klassiske bensindrevne biler og monterer elektriske motorer. Nå kjøper Beckham seg inn. 

KJØPER: David Beckham kjøper aksjer i Lunaz. Foto: Lunaz/AF Photo
Bil

Det britiske nisjeselskapet Lunaz annonserte torsdag at fotballstjernen David Beckham har investert i selskapet.

Den britiske bilprodusenten konverterer gamle, ærverdige, bensindrevne biler som Range Rover, Bentley, Rolls Royce og Jaguar til biler som går på ren energi.

En konvertert Range Rover koster 245.000 pund – 2,9 millioner kroner – og en Rolls-Royce Phantom V starter på 500.000 pund – 5,9 millioner kroner. 

Det er vesentlig mer enn en splitter ny Tesla Model X Plaid til 1,2 millioner kroner, men også hakket mer unikt.

David Beckham skal ha kjøpt 10 prosent av selskapet, men hvor mye han måtte ut med for aksjene er fremdeles ukjent.

Lunaz er basert ved Silverstone – selve hjertet i britisk Formel 1- og racinghistorie – og startet produksjon av egne biler i 2019. 

– Jeg ble dratt mot selskapet etter jeg så arbeidet deres med noen av verdens vakreste biler gjennom elektrifisering og oppsirkulering. Lunaz representerer noe det beste ved britisk teknologi og design, sier Beckham i en uttalelse.

Pengene den tidligere Manchester United-stjernen har investert i selskapet vil benyttes til å utvide driften til å omfavne elektrifisering av industrielle kjøretøy som søppelbiler og andre større kjøretøy.

Selskapet hevder at kommuner og myndigheter kan spare opp til 43 prosent på å benytte en av deres søppelbiler kontra en konvensjonell søppelbil.