<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Selger rekordmye: – Fenomenalt år

Aldri før har Rolls-Royce solgt så mange biler som i fjor. Nå er luksusbilprodusenten i gang med voldsom testing av sin første helelektriske bil.

Publisert 10. jan. 2022 kl. 11.51
Oppdatert 10. jan. 2022 klokken 11.57
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 225 ord
MER ETTERSPØRSEL: Etter lanseringen av Rolls-Royce Black Badge Ghost i fjor høst. Foto: Rolls-Royce Motor Cars

Den britiske luksusbilprodusenten Rolls-Royce leverte 5.586 biler til kunder verden rundt i 2021, en økning på 49 prosent fra året før – og ny rekord for selskapet.

– FENOMENALT ÅR: Rolls-Royce-sjef Torsten Müller-Ötvös. Foto: Bloomberg

«2021 var et fenomenalt år for Rolls-Royce Motor Cars. Vi leverte flere biler enn noen gang i merkets 117-årige historie», heter det i en kommentar fra Rolls-Royce-sjef Torsten Müller-Ötvös.

Nye salgsrekorder ble også nådd i markeder som Stor-Kina, det amerikanske kontinentet samt Asia og Stillehavsområdet.

Modellen Ghost trekkes frem som en viktig faktor bak den sterke veksten i fjor. Etterspørselen har også fortsatt å øke etter lanseringen av Black Badge Ghost i oktober, påpeker selskapet.

Ghost-bestillingene, samt nye bestillinger for modellene Cullinan og Phantom, har sikret at ordrebøkene er fulle frem til godt inn i tredje kvartal 2022, heter det.

Ifølge Reuters sier Müller-Ötvös at utfordringene for luksussektoren i 2021 ikke handlet så mye om å finne kunder, men snarere om å produsere nok til å tilfredsstille en «enorm kundeetterspørsel».

Rolls-Royce Spectre, selskapets første helelektriske modell, ble lansert i fjor. Selskapet opplyser at det nå har startet arbeidene med å forberede bilen på markedsintroduksjonen i fjerde kvartal 2023, noe som innebærer testing over 2,5 millioner kilometer, i alle kanter av verden.