<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hegnar om Røkkes REC-kjøp: – Tror det er en gøyal finansoperasjon

Slik reagerer Trygve Hegnar på Kjell Inge Røkkes inntog i REC Silicon.

    Publisert 10. des. 2019 kl. 17.05
    Oppdatert 11. des. 2019 klokken 13.39
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 202 ord
    Hegnar om Røkkes Rec - kjøp

    Tirsdag morgen gikk det frem at Aker Capital, eid av Kjell Inge Røkke-dominerte Aker ASA, har kjøpt 64,2 millioner aksjer i REC Silicon til kurs 1,325 kroner pr. aksje. Selger var Jens Ulltveit-Moe.

    Hegnar tviler på at det er verdier igjen i REC Silicon, og han tror ikke at Røkke har særlig tro på selskapet heller.

    – Skal jeg tippe, tror jeg at det er en gøyal finansoperasjon. Det er sannsynligvis enorme underskudd i REC Silicon. Da kan selskapet til personen som putter aktivitet inn, få skattefordelen det ligger i fremførbare underskudd. Det kan regnes mot eventuelle overskudd siden i aktiviteter som blir tilført selskapet, sier Hegnar.

    • Se hele REC Silicon-seansen i videoen over!

    – Jeg har ingen papirer på at det er årsaken og Røkke vil aldri innrømme det selv. Har han kjøpt seg inn fordi han skal bruke en kjempeskattefordel med fremførebare underskudd? Det vil ingen svare ja på, men utenforstående som oss kan tro det, forteller Hegnar videre. 

    Han tror Røkke ser en mulighet for å koble energi, solenergi og produksjon av solcellepaneler med oljevirksomheten på en fornuftig måte.

    Tirsdag endte REC Silicon-aksjen opp 10,53 prosent til 2,35 kroner.