Firedobling for mote-gigant

Verdens største motekonsern LVMH kunne tidligere denne uken rapportere om andrekvartalstall, som viser sterk vekst.

Publisert 27. juli 2021 kl. 12.52
Oppdatert 28. juli 2021 klokken 08.34
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 315 ord
KVARTALSTALL: Verdens nest rikeste mann og majoritetseier i LVMH Bernard Arnault kan smile etter et strålende andrekvartal. Foto: Bloomberg

Den europeiske motegiganten LVMH åpner opp 1,1 prosent på Paris-børsen tirsdag eter å ha levert sterke resultater i andre kvartal. – Vi er positivt overrasket over veksten i Louis Vuitton og Dior, og vi mener disse har en eksepsjonell markedsposisjon, skriver investeringsbanken Cowen and Company til Reuters. 

Moteindustrien er i ferd med å gjenreise seg etter en krevende corona-pandemi, som hindret turisthandel og tvang flere butikker til å stenge midlertidig. Investeringsbanken mener LVMH har taklet dette på en eksepsjonell måte, der netthandelen har vokst. I tillegg har de klart å manøvrere gjennom en storm som mindre konkurrenter ikke har fått til på en like god måte.

Salget skjøt i været

Det overordnede salget til LVMH, som inneholder flere av verdens største motehus inkludert drikkeprodusenter som Moet og Hennessy, steg med 84 prosent sammenliknet med andre kvartal 2020. Omsetningen endte dermed på 17.3 milliarder dollar.

Resultat før skatt firdoblet seg de første seks månedene av 2021 sammenliknet med fjoråret. Dette knuste forventningene ifølge konsensus. – Vi tror de sterke resultatene kommer til å fortsette inn i andre halvår. Så lenge motesektoren gjør det bra, vil LVMH gjøre det bedre, skriver Cowen and Company. 

Verdensledende

LMVH har vokst frem som verdens mest verdifulle moteselskap, og konsernet eier kjente merkevarer som Louis Vuitton, Moet, Dior og Givenchy. Administrerende direktør Bernard Arnault er største eier i selskapet, og er dermed ifølge Forbes verdens tredje rikeste person med en formue på svimlende 194 milliarder dollar.

Aksjen har de siste årene vær en stor børsvinner. Aksjen er opp 345 prosent de siste fem årene, og veksten ser ikke ut til å stoppe. Salget fortsetter å øke, og aksjekursen har lat på seg 33 prosent så langt i år. 

LVMH

  • Europas mest verdifulle selskap
  • Majoritetseier er verdens tredje rikeste mann Bernard Arnault
  • Eier til sammen 60 datterselskaper inkludert Louis Vuitton, Moet hennessy, Dior, Tiffany og Bulgari