<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

It-selskap skyter i været etter knalltall

Oslo Børs stiger over 1 prosent like etter åpning. TietoEvry skyter opp over 8 prosent etter gode kvartalstall.

Publisert 20. juli 2021
Oppdatert 20. juli 2021
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 455 ord
STIGER PÅ BØRS: TietoEvry overrasker positivt med kvartalstall og stiger på børs tirsdag. Foto: Iván Kverme

(Saken oppdateres)

         

Etter et par minutters handel er hovedindeksen opp 1,01 prosent til 1.115 poeng.

Brent spot er opp 0,67 til 69,24 dollar fatet, mens WTI-oljen er opp 0,72 prosent til 67,06 dollar fatet.

Opp

Riggselskapene Seadrill og Prosafe  er på vinnerlisten og skyter opp 23,9 og 13,89 prosent etter to timers handel. I ti-tiden ble det utløst handelsstands i Prosafe. Begge selskapene har meldt om fremskritt i restruktureringsplanene den siste tiden og beveget seg mye på børs.

Det finske It-selskapet TietoEvry rapporterer sterk vekst og leverer høyere omsetning enn forventet i andre kvartal. DNB Markets-analytiker Christoffer Wang Bjørnsen uttaler at aksjen har null nedside og mulighet for dobling. Etter to timers handel er aksjen opp 7,12 prosent.

Pareto Bank leverer rekordhøye netto renteinntekter på 213 millioner kroner i andre kvartal og er opp 1,33 prosent. Utlånsvekst, gebyrinntekter og lavere kostnader på innskudd og markedsfinansiering bidro til rekordhøye inntekter.

Telenor  stiger 2,53 prosent og er blant de mest omsatte etter to timers handel. Etter å ha justert for Myanmar-salget leverer Telenor en EBITDA 1 prosent bedre enn konsensus.

Kryptoselskapet Harmonychain opplyser om at datterselskapet Lokotech utsetter deltakelse på Milti Project Wafer fra september 2021 for at ASIC designerne skal kunne bruke mer tid på forbedre designet med mål om å få ned chipkostnadene. Aksjen er opp 0,89 prosent etter timers handel.

Datterselskap av Aker Horizons Mainstream Renewable Power annonserte tirsdag planer om et nytt fornybaranlegg på 1 GW. I skrivende stund er Aker Horizons opp 3,32 prosent.

Aker BP kan melde om et lite gassfunn i Barentshavet tirsdag morgen, og stiger 0,76 prosent.

Gruveselskapet Nordic Mining stiger 6 prosent etter to timers handel. Selskapet har annonsert en nyhet om at det har signert en avtale om overtakelse av rutil-mineralet med Kronos, et globalt ledende pigment-selskap.

Cloud Exchange-operatøren DE-CIX skal benytte Smartoptics åpne linjesystemer for å oppgradere nettverket til 400G. Aksjen stiger 3,96 prosent.

Ned

Oljeserviceselskapet DOF steg over 66 prosent de påfølgende dagene etter nyheten om at selskapet har blitt tildelt to ny kontrakter i Brasil. Tirsdag snur aksjen, stuper 12 prosent og topper taperlisten.

Styreleder i Atea Ib Kunøe var med å kjøpe aksjer for 27 millioner kroner gjennom Systemintegration, som er kontrollert av Atea-styreleder Ib Kunøe. Atea er blant selskapene som ble anbefalt av Kristian Spetalen som roper kjøp av aksjen. Etter to timers handel er kursen ned 0,87 prosent.

Svakeste krone siden desember

Den norske kronen fortsetter å svekke seg, og er nå på sitt svakeste nivå siden desember i fjor. Svekkelsen har fått fart på seg de siste ukene, men har pågått siden slutten av april.

Oppgang i oljeprisen, sammen med økte renteforventninger har gagnet den norske kronen før den nå har begynt å falle. Til tross for at utsiktene for norsk økonomi fortsatt er god, mener kanskje mange at potensiale for kronestyrkinger nådd, uttrykket DNB Markets i en rapport tirsdag.