<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

SpareBank1 Markets anbefaler kjøp av Nel før 3. desember

Meglerhuset mener Yara-seminar vil avsløre enormt potensial.

Publisert 22. sep. 2020 kl. 15.12
Oppdatert 22. sep. 2020 klokken 15.23
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 192 ord
ANBEFALES: SpareBank1 Markets mener et Yara-seminar 3. desember i år vil avsløre et enormt potensial for Nel og toppsjef Jon André Løkke Foto: Iván Kverme

Nel   får voldsom oppmerksomhet på Oslo Børs om dagen, og følger opp gårsdagens kursfall på nesten 17 prosent med å korrigere opp 8,6 prosent til 16,93 kroner.

Som i går troner aksjen øverst på volumlisten, og i skrivende stund er omsetningen nesten fire ganger så stor som i den nest mest omsatte aksjen (Merkur Market-noterte Quantafuel).

SpareBank1 Markets mener at et kjøp av Nel mellom nå og 3. desember 2020 sannsynligvis vil være en god investering, skriver analytikerne ifølge TDN Direkt i en oppdatering tirsdag.

Som Norne Research trekker meglerhuset frem de siste dagenes turbulens rundt storkunden Nikola, og ikke minst at Nel er «så mye mer enn Nikola». 

– Se mot Yara-seminar

Oppfordringen til investorer er ifølge nyhetsbyrået å fokusere på markedet for hydrogen til ammoniakk.

Yara vil – som varslet mandag – avholde et investorseminar 3. desember, med fokus på ESG  (environmental, social, governance) og produksjon av grønn ammoniakk. Selskapet bygger i disse dager en fabrikk for slik produksjon med Nel, basert på deres elektrolysører.

«Vi tror arrangementet vil vise viktigheten og hvor attraktivt elektrolysører er for dette markedet som er verdt flere milliarder dollar», skriver SpareBank1 Markets ifølge TDN Direkt.