<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Danske spår energiaksje ytterligere 50 prosent opp

Panoro Energy har steget 80 prosent siden oppkjøpet i februar. Nå spår Danske Bank Markets ytterligere 50 prosent opptur.

Publisert 17. juni 2021 kl. 07.55
Oppdatert 17. juni 2021 klokken 09.26
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 240 ord
KJØP: Danske Bank Markets anbefaler kjøp av Panoro Energy. Foto: Panoro Energy

 

Danske Bank Markets tar opp dekning av Panoro Energy med en kjøpsanbefaling og et kursmål på 35 kroner pr. aksje, ifølge TDN Direkt.

Det gir en oppside på nær 50 prosent fra dagens kurs på 23,90 kroner. 

Danske Bank Markets skriver at det transformerende kjøpet i februar øker produksjonene med rundt fire ganger og vil sikre positive kontantstrømmer med en brentpris på over 40 dollar pr. fat. 

SpareBank 1 Markets hevet kursmålet kort tid etter nyheten, og så den gang 75 prosent oppside i aksjen. Pareto og Carnegie fulgte raskt etter og doblet kursmålet.

I dag omsettes brentoljen til 74,20 dollar pr. fat, og konsernsjef John Hamilton i Panoro Energy sier til Finansavisen at fremtiden ser lys ut.

– Dette er høykvalitets eiendeler som så bra ut da oljeprisen var 45 dollar fatet. Med en oljepris på over 70 dollar er de eksepsjonelt gode, så vi er veldig happy med kjøpene, sier Hamilton til Finansavisen.

Konsernsjefen åpner for flere oppkjøp, men utbytte er førsteprioritet.

Panoro Energy kjøpte ytterligere 10 prosent i tillatelsen i Gabon i forrige uke, og sitter med det på 17,5 prosents eierandel.

«Med selskapets høykvalitets eiendeler ser vi solid oppside fra gjeldende kursnivå, trigget av både sterk fri kontantstrømgenerering og potensiell letesuksess», skriver Danske Bank Markets i sin analyse onsdag morgen.

Panoro-aksjen har gjort det sterkt på børs etter Gabon-oppkjøpet, og nærmer seg høyeste notering siden 2014. Siden nyttår er aksjen opp 55 prosent, og siste 12 måneder har aksjen doblet seg i verdi.