KjøpLogg inn

Investerte alle sparepengene i dogecoin – tapte 1,4 mill. på én dag

Men han nekter å selge tross det enorme papirtapet.

Publisert 23. juni 2021 kl. 10.13
Oppdatert 23. juni 2021 klokken 14.16
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 311 ord
TAPTE: Dogecoin-investor Glauber Contessoto tapte stort mandag og tirsdag denne uken. Foto: Dreamstime/Contessoto

Glauber Contessoto investerte 250.000 dollar i dogecoin tilbake i starten av februar i håp om å bli dollarmillionær.

15. april ble drømmen virkelighet etter et voldsomt oppsving i dogecoin-kursen, samt flere andre store kryptovalutaer som bitcoin og ethereum. 

Mandag falt imidlertid samtlige kryptovalutaer voldsomt etter Kina vil slå ytterligere ned på utvinning av kryptovaluta . Det sendte bitcoin ned til under 30.000 dollar for første gang siden januar

Contessotos portefølje består utelukkende av dogecoin og ble truffet hardt. Dogecoin-investoren kjøpte kryptovalutaen da kursen sto i 4,5 cent. 8. mai sto kursen i en hittil all-time high på 73 cent, og sendte Contessotos portefølje opp til over to millioner dollar.

Eksponeringen hans mot dogecoin har imidlertid falt tungt denne uken. 167.000 dollar i verdi – 1,4 millioner kroner – bare på tirsdag. 

– Frem til i går var jeg millionær. Hvis ikke bitcoin og ethereum hadde blitt truffet, ville jeg vært urolig, sier Contessoto til CNBC. 

Contessoto viser utviklingen i sin portefølje 22. juni. Skjermbilde: Robinhood

Selger ikke

Til tross for papirtapet vil han ikke ta gevinst, og er fremdeles opp markant siden han gikk inn i kryptovalutaen.

– Da jeg gikk inn planla jeg å sitte på det i et år. Jeg la alle sparepengene mine i det, fordi jeg visste jeg kom til å bli millionær en gang, sier han.

Nå planlegger han imidlertid å være eksponert mye lenger enn et år.

– Folk blir fanget i hva som skjer kortsiktig og har ikke tålmodigheten til å se en investering helt ut, sier Contessoto.

Planen er å selge 10 prosent av eksponeringen mot dogecoin når porteføljen når en verdi på 10 millioner dollar. Resten skal være investert. 

Meningene om kryptovaluta er mange. Enkelte eksperter mener bitcoin vil skyte i været i årene som kommer, mens andre advarer mot å investere i den volatile sektoren. 

Michael Burry, mest kjent fra en høyst suksessrik investering mot boligmarkedet i USA under finanskrisen i 2008, advarer privatinvestorer mot «alle markedskrakks mor».