<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nærmer seg målstreken

Insr er i rute med avvikling av forsikringsvirksomheten, og etterhvert hele selskapet.

    Publisert 17. nov. 2021 kl. 08.32
    Oppdatert 17. nov. 2021 klokken 09.04
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 230 ord
    LA FREM TALL: Niclas Ward, adm. direktør i Insr Insurance Group. Foto: Mynewsdesk

    INSR

    SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 8.30

    Insr-regnskapet bærer tydelig preg av beslutningen om å avvikle forsikringsvirksomheten. I tredje kvartal landet underskuddet på 43,4 millioner, mot 17,2 millioner kroner i minus i den samme perioden i fjor.

    Leverer konsesjonen

    Selskapet signerte i august en Loss Portfolio Transfer (LPT)-avtale med Darag Deutschland, etterfulgt av en porteføljeoverføring (PTA). Denne transaksjonen belaster kvartalsregnskapet med 46,9 millioner kroner.

    Betalinger tilknyttet porteføljeoverføringen til Storebrand bidro med 18,9 millioner kroner inn.

    – Selskapet er godt posisjonert for å utføre oppgavene som trengs for å nå ambisjonen om å levere inn konsesjonen i løpet av 2021, sier Insr-sjef Niclas Ward i en kommentar.

    Går mot nedleggelse

    Foruten å fullføre porteføljeoverføringene til Darag og Storebrand, skal en «heller liten gruppe» ansatte utføre administrative oppgaver (regnskap, IT, kundeservice, risk/compliance) fremover, i tillegg til å løse noen kontraktsrelaterte konflikter.

    – Jeg ser et sterkt ønske og fokus om å ta Insr-reisen til den veldig spesielle målstreken. (...) Når konsesjonen er innlevert, vil det neste steget mest sannsynlig være avnotering fra Oslo Børs og nedleggelse av selskapet. Men dette vil avhenge av aksjonærenes beslutninger, sier Ward. 

    Rapporten her.

    Insr

     
    (Mill. NOK) 3.kv./21 3.kv./20
    Driftsinntekter -52,1 190,9
    Teknisk resultat -37,4 -20,5
    Res. før skatt -43,4 -17,2
    Res. etter skatt -43,4 -17,2