Kraftig nedgang før Norge-takeoff

Ungarske Wizz Airs passasjertrafikk ramlet 69 prosent i oktober.

TAKEOFF: Det ungarske lavprisselskapet Wizz Air starter denne uken innenriksflyvninger i Norge. Foto: Dreamstime
Luftfart

Ungarske Wizz Air, som starter sine norske innenriksflyvninger denne uken, hadde i oktober en nedgang i passasjertrafikken på 69,1 prosent, ifølge TDN Direkt.

Selskapet fraktet 1,15 millioner passasjerer, mot 3,7 millioner for ett år siden.

Kabinfaktoren var 65,9 prosent, mot 95,3 prosent i oktober i fjor.

Wizz Air legger frem halvårsregnskap torsdag 5. november. Fra samme dag starter selskapet sine innenriksflyvninger i Norge.

Opprinnelig introduserte selskapet ruter fra Oslo til Bergen, Trondheim og Tromsø.

Senere har Wizz Air-sjef József Váradi utvidet Norge-satsingen med ny base i Trondheim og en rekke nye ruter, siden forhåndsbestillinger av billetter til de første helnorske rutene hadde gått bedre enn ventet. De nye rutene går fra Trondheim til Stavanger, Bodø og Tromsø, fra Tromsø til Stavanger, og fra Oslo til Ålesund og Bodø.

Wizz Air har i flere år hatt utenlandsruter fra Norge og flyr også fra utlandet til ni norske flyplasser. Det er først nå de begynner å fly mellom norske byer. I 2019 var Wizz Air det femte største flyselskapet hos Avinor med over 1 million reisende.

Mandag kom lavprisgiganten Ryanair med krisetall . Samme dag gikk Ryanair-sjef Michael O'Leary kraftig ut mot politikere på grunn av nye runder med lockdown. Kommende torsdag kommer forøvrig også Norwegian  med trafikktall for oktober, før SAS SASNOK følger opp med sine oktober-tall på fredag.