Studenter trosser oppfordringer om utveksling

Både kunnskapsministeren og rektorer ønsker at norske studenter skal dra på utenlandsopphold.

Men ferske tall viser at antallet som drar ut har stagnert.I fjor dro totalt 6.478 norske studenter på utveksling i utlandet i tre måneder eller mer. Det er en nedgang på tre studenter fra året før, skriver Khrono , som viser til tall fra Norsk senter for forskningsdata.Ifølge studentnettstedet lufter kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) forslag om obligatorisk utveksling. Også Norsk studentorganisasjon og flere rektorer har tatt til orde for at flere bør reise ut, men deres budskap ser ikke ut til å ha nådd ut i 2015.Hilde Skeie, seksjonssjef ved internasjonal seksjon på NTNU i Trondheim, peker på den svake kronekursen som en årsak til nedgangen.– På NTNU har vi sett en generell økning i utvekslingsstudenter, selv om det stagnerte litt i fjor. Grunnen til dette har nok mye med kronekursen å gjøre. Mange som reiser utenlands drar til USA, Storbritannia eller Australia, og siden den norske krona er svekket, er det nok en del som avventer til det er blitt litt billigere, sier hun til Khrono.På den andre siden har norske studietilbud økt i popularitet i utlandet. I fjor kom 8.182 utvekslingsstudenter til Norge, en økning på 676 studenter fra året før. (©NTB)innenriks.vaktsjef@ntb.no