- Vi gjør det samme som vi har gjort alle år. Vi er en familiebedrift som produserer alt selv basert på nasjonale kjøttprodukter. Det er ikke noen utenlandske kjøttvarer i våre pølser, sier Grethe Rekedal til Finansavisen.Hun er daglig leder og hovedeier i Rekedal Pølsefabrikk som ligger i Follebu i Gausdal. Hennes far, Karl Rekedal, startet fabrikken i 1949, og nå står tredje generasjon pølsemaker klar til å overta.Generasjonsskifte- Jeg eier selskapet med mine to barn, og det er et generasjonsskifte på gang hvor den ene får aksjer og den andre kjøpes ut.Espen Rekedal Wæhler (43) blir daglig leder og overtar aksjene, mens søsteren Rakel Rekedal (41) kjøpes ut, men fortsetter å jobbe i selskapet. I dag eier moren 67 prosent av aksjene, mens barna deler resten likt, skriver Finansavisen.Selskapet har i en årrekke gitt høye utbytter. Fra 2010 til og med 2014 ble det utbetalt 23 millioner, men i forbindelse med generasjonsskiftet, eskaleres nivået. Det ble satt av 21 millioner til utbytte for 2015 som del av oppgjøret for aksjene.- Jeg er 65 år og ønsker å trappe ned. Heldigvis er det andre i familien som vil overta, sier Rekedal til avisen.Finansavisen finner du her!