- Hun har vært under et umenneskelig press

En av Norges rikeste menn, Torbjørn Johannson, gråt med Therese Johaug da hun fortalte om dopingsaken ansikt til ansikt.

Næringsliv

Styrelederen i Therese Johaugs personlige sponsor Asko legger ikke skjul på at han er blitt personlig engasjert i langrennsløperens idrettskarriere og i dopingsaken, skriver DN.– Hun ringte en morgen før saken var blitt offentlig og stakk innom. Da jeg så henne skjønte jeg at noe måtte være galt. Hun storgråt da hun fortalte det, og jeg gren litt jeg også. Hun har vært gjennom et umenneskelig press som er vanskelig å skjønne, sier Torbjørn Johannson, som er en av eierne i Norgesgruppen, til avisen.DN skriver at skiprodusenten Fischer nylig valgte å kutte alle bånd til Johaug under utestengelsen i henhold til sin antidopingklausul med utøverne., men Eierne bak landets mektigste dagligvaregruppering velger derimot å sponse langrennsstjernen gjennom hele perioden.– Det har ikke vært aktuelt overhodet. Hadde dette vært en ordentlig dopingsak der målet bevisst var å dope seg, så hadde det stilt seg annerledes. I dette tilfellet er hun mer et uskyldig offer, selv om utøveren også har et ansvar, sier Johannson.

therese johaug
asko
norgesgruppen
torbjørn johannson
sponsoravtale
fischer
Nyheter
Næringsliv