Frykter høyere søppelavgifter etter Renonorden-konkurs

Nordhordland og Gulen interkommunale renovasjonsselskap (NGIR) frykter høyere renovasjonsutgifter i årene som kommer

Styreleder Helge Fjellanger i NGIR mener Reno Norden priset seg altfor lavt da de tok over søppelkjøringen i området til NGIR i Nordhordland.– I realiteten har Renonorden subsidiert husholdningene i vårt område med rundt 50 millioner kroner, sier Fjellanger til Bergens Tidende.– Kontrakten med Renonorden førte til at vi kunne sette ned gebyrene. Men det har vist seg ikke å være levedyktig. Så det er klart vi frykter det kan bli høyere renovasjonsutgifter i årene som kommer, sier Fjellanger.Renovasjonsutgiftene vedtas årlig, så prisene for innbyggerne er låst fram til 2018 hvor de nye budsjettene til renovasjonsselskapene blir behandlet i kommunestyrene.De kommunale renovasjonsselskapene i Hordaland forsikrer at søppelet blir hentet. De fleste kommunene har vært klar over Renonordens økonomiproblemer og har derfor rukket å lage en plan B.Hele 134 kommuner rammes av avfallsselskapets konkurs.(©NTB)