Phonero-gründer tjente 250 millioner på to år

Næringsliv

(Finansavisen ): I går ble det kjent at Phonero-gründer Thore Berthelsen går av etter å ha ledet selskapet siden oppstarten i Kristiansand for ni år siden.- Jeg skal ta tiden frem til sommeren for å søke nye muligheter, og er nok i gang med nye prosjekter til høsten. Men det er ikke noe konkret ennå, sier Berthelsen til Finansavisen.Med seg ut døren har han en solid bankkonto.To kulerBerthelsen gjorde ifølge avisen to kuler i Phonero i 2015 og 2016.Først solgte han aksjer for 140 millioner kroner da Norvestor kjøpte seg inn i november 2015. 55 millioner ble reinvestert sammen med Kistefos og andre tidligere aksjonærer.Bare ett år senere la dagens eier Telia 2,3 milliarder kroner (på gjeld- og kontantfri basis) på bordet.Nettogevinsten på 85 millioner fra det første salget ble supplert med nye 140 millioner kroner, skriver Finansavisen.Utbytte også225 millioner kroner må karakteriseres som god uttelling på kostprisen for Berthelsens aksjer: 443.833 kroner, ifølge regnskapet til hans investeringsselskap Paradox Invest.På toppen tjente gründeren ifølge avisen saftige 21 millioner som adm. direktør i Phonero i 2016, og over fire millioner kroner i 2015.Dermed kom Thore Berthelsens gevinst opp i 250 millioner kroner over disse to årene. I tillegg hentet han ut rundt ti millioner kroner i utbytte de 3-4 siste årene før Telia kjøpte.Klausuler- Det er nettopp denne kapitalen som nå gir muligheter til å se på nye ting, og som gjør det mulig å satse hvis gode idéer dukker opp, sier Phonero-gründeren til Finansavisen.Berthelsen har ifølge avisen signert klausuler som gjør at han ikke kan starte konkurrerende virksomhet til Telia noe frem i tid.Da Telia overtok våren 2017 (etter å ha ventet på Konkurransetilsynets velsignelse), hadde Phonero 13 prosent markedsandel i bedriftsmarkedet.

phonero
telia
thore berthelsen
oppkjøp
utbytte
telekom
Nyheter
Næringsliv