Utbyttefest i taxfree

Travel Retail Norway har hentet ut 1,9 milliarder kroner på ti år.

Næringsliv

Taxfree er gullkantet business for eierne av Travel Retail Norway, som i fjor økte inntektene med 240 millioner kroner i fjor og solgte varer for 5,3 milliarder kroner, skriver DN.I løpet av de ti siste årene har eierne ifølge avisen tatt ut 1,9 milliarder kroner i utbytte.Selskapet som eies av tyske Heinemann (50 prosent), samt Norgesgruppen og Terje Stykket med rundt 25 prosent hver, kontrollerer salget på storflyplassene Oslo, Bergen, Trondheim, Kristiansand og Stavanger.- Flere reisende driver veksten vår bra opp, sier konstituert toppsjef Petter Paulsen.Ifølge DN er det spesielt snus og øl fra mikrobryggerier som løfter omsetningen. For hver flaske som selges går rundt halvparten til Avinor som husleie.Avisen minner samtidig om at taxfree-salget på flyplassene kan leve på lånt tid, siden flere partier vil la Vinmonopolet overta salget.

taxfree
gardermoen
travel retail norway
utbytte
norgesgruppen
terje stykket
Nyheter
Næringsliv