Marius har skapt gullgruve på trange garasjekjellere

Selskapet mer enn doblet inntektene i fjor. Nå står Sverige for tur. 

Næringsliv

(Finansavisen.no): Trange og mørke garasjekjellere er blitt en gullgruve for Oslo-selskapet Metrisk Systemparkering. Med stableløsninger – enten horisontalt eller vertikalt – får man plass til flere biler pr. kvadratmeter, og mange steder forsvarer det investeringen.I fjor satt selskapet igjen med 8,2 millioner kroner før skatt etter å ha omsatt for 54 millioner kroner, nok til en margin på 15 prosent.Selskapet har dermed mer enn doblet driftsinntektene. I 2017 hadde selskapet en omsetning på 21,2 millioner og satt igjen med et resultat før skatt på 1,7 millioner kroner.- Vi leverte 16 prosjekter, totalt med rundt 680 plasser, sier daglig leder og eier Marius Plejdrup Rønningen, ifølge Finansavisen. Metrisk Systemparkering leverer automatiserte garasjeløsninger fra tyske Otto Wöhr Auto-Parksysteme, og har ifølge Rønningen oppnådd en markedsandel på rundt 70 prosent i Norge.Nå trapper selskapet opp sin satsing i Sverige, som til nå har stått for rundt en fjerdedel av omsetningen. En mulig rammeavtale med en boligutbygger vil kreve etablering av et eget Sverige-kontor. Hvem boligutbyggeren er, kan Rønningen ikke avsløre, men mener potensialet er betydelig.- Vi jobber nå med fire prosjekter for denne utbyggeren, selv om det ikke er sikkert at det vil bli automatiske parkeringsanlegg i alle byggene, sier han til Finansavisen. Foreløpig er det kun fire ansatte i selskapet, som regner med å øke omsetningen til 60–70 millioner kroner i år, med et overskudd på drøyt 10 millioner før skatt, skriver avisen.Samtidig ser Rønningen for seg at søsterselskapet Flowe, som håndterer ettermarkedet, vil omsette for 10 millioner og oppnå et resultat på rundt 3.

teknologi
eiendom
garasje
bil
Nyheter
Næringsliv