Kjetting-Jan kjørte 50 mil for en ordre på 3.000 kroner

Inntekten er som en dråpe i havet, men Jan Vindenes går den ekstra milen for sine kunder.

POSTBUD: Jan Vindenes, også kjent som Kjetting-Jan, kjørte over 50 mil og leverte en miniordre personlig til en privatyacht i Oslo. Til høyre: Marianne Hylland. Foto: Privat
Næringsliv

Jan Vindenes, adm. direktør i Sotra Anchor & Chain, er kjent for å snakke rett fra hjertet og å gå den ekstra milen for kundene sine.

Nå har Vindenes, bedre kjent under pseudonymet Kjetting-Jan, gjort det igjen.

«Cleopatra», en 46 fots lystyacht i Oslo, var utfor en brannulykke og måtte i desperasjon kutte ankeret for å komme seg unna. Båten trengte dermed et nytt anker.

Ankeret kostet 3.000 kroner og ble bestilt fra Sotra Anchor & Chain. Fordi behovet var akutt satte Vindenes seg i bilen på Sotra utenfor Bergen og leverte ankeret personlig til Marianne Hylland, eieren av båten. 

Den drøye 50 mil lange bilturen var verdt det, mener Vindenes. 

– Eieren trengte ankeret der og da, så derfor tok jeg kjøreturen, sier kjettingmagnaten og legger til at han tok en bonustur innom Sverige siden han først var på farten.

– Vi er storfornøyde, sier Hylland om innsatsen til den vestlandske kystgründeren.

Sotra Anchor & Chain hadde i 2019 en omsetning på 109 millioner kroner, og leverte et resultat før skatt på 15,6 millioner, så ordren på 3.000 kroner er som en dråpe i havet.

Handlingen forteller imidlertid mye om mannen bak roret i kjettingselskapet.