Bodø kommune i gang med coronatesting på Brynestad-skip

Verken mannskap eller passasjerer på cruiseskipet Seadream 1 i Bodø Havn får gå i land. I morgentimene virustestes 85 besetningsmedlemmer.

Publisert 5. aug. 2020 kl. 10.08
Oppdatert 5. aug. 2020 klokken 10.20
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 176 ord
SEADREAM 1: Fra Seadream Yacht Club, grunnlagt av Atle Brynestad. Foto: NTB Scanpix

– Ingen har noen symptomer på sykdom. Dette er et føre-var-prinsipp som gjør at vi skal teste mannskapet, sier smittevernoverlege Kai Brynjar Hagen i Bodø kommune til Avisa Nordland onsdag morgen.

Tirsdag ble det kjent at en gjest fra Danmark fikk påvist covid-19 ved en rutinekontroll ved ankomst til hjemlandet. Ifølge smittevernoverlegen har vedkommende som har testet positivt for viruset, har ikke hatt noen symptomer på sykdom, og at det er flere spørsmålstegn.

Det er bare besetningen som skal testes. Smittevernlegen forklarer overfor TV 2 at passasjerne på luksusskipet gikk om bord søndag, og på grunn av virusets inkubasjonstid vil det være for tidlig å teste dem.

– Worst case er at det er mange som er smittet og mange som blir syke, men så langt er det ingenting som tyder på det, sier Bodø-ordfører Ida Pinnerød (Ap) til kanalen.

Skipet kom til Bodø ved 2-tiden natt til onsdag. Like ved skipet på terminalkaia i Bodø havn er det satt opp oransje telt fra Sivilforsvaret, hvor testingen skal foregå.

Trolig er prøvesvarene klare i løpet av kvelden.

(©NTB)