<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tillater skjenking frem til 23

Regjeringen fjerner delvis den nasjonale skjenkestoppen. Det blir nå lov å servere øl, vin og sprit fram til klokken 23.

Publisert 13. jan. 2022
Oppdatert 13. jan. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 176 ord
LEMPER PÅ TILTAK: Statsminister Jonas Gahr Støre, finansminister Trygve Slagsvold Vedum, helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol, kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen og kunnskapsminister Tonje Brenna under pressekonferansen 13. januar 2022. Foto: NTB

Det opplyste regjeringen på torsdagens koronapressekonferanse.

Tidligere på dagen rådet Folkehelseinstituttet (FHI) og Helsedirektoratet regjeringen til å beholde begrensninger på skjenking, men åpnet for delvise lettelser.

«Det vil være mulig å innføre skjenkestopp for eksempel kl. 22.00. I dagens smittesituasjon er det uklart om en slik lettelse vil medføre at den totale tiltakspakken blir tilstrekkelig effektiv i lys av gjeldende smittesituasjon. Dette må også sees opp mot prioriteringer av tiltak under andre områder og målgrupper», skrev Helsedirektoratet i sitt faglige råd til regjeringen, som ble offentliggjort torsdag ettermiddag.

Regjeringen innfører grønt nivå på videregående skole og for voksenopplæring. Kommunene må selv følge med på smittesituasjonen og justere tiltak i tråd med utviklingen.

Reglene for karantene ved nærkontakter som ikke er medlemmer av husstanden, blir erstattet av en anbefaling om å teste seg tre dager etter nærkontakten fant sted.

– Vi er inne i en ny fase av pandemien. Tiltakene vi vedtok for fire uker siden har virket, men vi må fortsatt ha tiltak for redusert kontakt, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Anbefalingen om meteren og høyst ti gjester i private hjem består.