Har utbetalt en femtedel av børsverdien

ADS Crude Carriers har åpnet utbyttekranen. Siden starten av 2019 har rederiet utbetalt nær en femtedel av børsverdien til aksjonærene.

SIKRER INNTJENINGEN: ADS Crude Carriers og styreleder Bjørn Tore Larsen. Foto: Iván Kverme
Shipping

Tankrederiet ADS Crude Carriers i Arendal seilte inn en gjennomsnittlig dagrate på 71.000 dollar i første kvartal, noe som ga et rekordhøyt resultat på 10,8 millioner dollar.

Dermed vanker det 7 millioner dollar i utbyttet på aksjonærene, tilsvarende 0,30 dollar eller rundt 3 kroner pr. aksje. Aller mest tilfaller John Fredriksens SFL Corp, som eier 17,2 prosent. 

Gjennom redeiets første fulle driftsår i 2019 var det samlede utbyttet 0,15 dollar pr. aksje. 

I løpet av fem kvartalet har rederiet, som ble etablert sommeren 2018 og eier tre VLCC-er, utbetalt totalt 10,5 millioner dollar i utbytter.

Det tilsvarer om lag 104 millioner kroner med dagens vekslingskurs og utgjør hele 18 prosent av selskapets børsverdi etter en oppgang på over fem prosent torsdag.

God dekning

– Vi fortsatte den gode utviklingen inn i andre kvartal og har sikret ordreboken for fremtidige perioder på lønnsomme nivåer, sier Bjørn Tore Larsen, styreleder i ADS Crude Carriers.

VLCC-en «ADS Page» startet på en seksmåneders timecharter-kontrakt 5. april til en dagrate på 69.000 dollar, mens «ADS Serenade» og «ADS Stratus» er i spotmarkedet.

Rundt 95 prosent av fartøydagene i andre kvartal er booket til en gjennomsnittlig timecharter-ekvivalent rate på rundt 65.000 dollar pr. dag.

Break even-raten er til sammenligning 12.900 dollar pr. dag.

I SPOTMARKEDET: «ADS Serenade», her fotografert i Sør-Kinahavet i november 2019 Foto: Ivan Meshkov/ShipSpotting.com

Mindre scrubber-fordel

I fjor høst ble VLCC-trioen utstyrt med scrubbere til en kostnad på rundt fire millioner dollar pr. stykk for å kunne fortsette å seile med høysvovelholdig bunkersolje.

Fra årsskiftet til slutten av februar beløp besparelsene seg til 3,6 millioner dollar, eller rundt 30 prosent av investeringen. Bunkersspreadene har imidlertid falt betydelig de siste ukene. Tempoet i innsparingen har dermed avtatt.

Onsdag var 4,9 millioner dollar spart siden årskiftet, tilsvarende 40 prosent.

Om markedet fremover sier styreleder Larsen følgende:

– Tankmarkedet er volatilt og vanskelig å spå. Vi forblir fokuserte på det vi kan kontrollere, nemlig å operere fartøyene våre etter de høyest mulige standarder og følge opp på vår forpliktelse til å returnere overskuddscash til aksjonærene våre.

I likhet med både Hunter Group og Frontline, var ADS Crude Carriers opp rundt 5 prosent på Oslo Børs ved 15-tiden torsdag.

ADS Crude Carriers Plc

(Mill. USD)1. kv./201. kv./19
Driftsinntekter25,211,7
Driftsresultat11,62,3
Resultat før skatt10,81,8
Resultat etter skatt10,81,8
ads crude carriers
vlcc
utbytte
tankrederi
bjørn tore larsen
sfl corporation
tankmarkedet
kvartalsrapport
Nyheter
Shipping
Børs