<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ser betydelig oppside etter dobling

Wilh. Wilhelmsen Holding har aksjer i Wallenius Wilhelmsen for 10,5 milliarder, men er selv priset til bare 8,4 milliarder kroner. DNB Markets ser betydelig oppside.

    Publisert 21. feb. 2022 kl. 11.54
    Oppdatert 21. feb. 2022 klokken 12.05
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 333 ord
    HØYNER I WILHELMSEN: Jørgen Lian, DNB Markets. Foto: NTB

       

    Wilh. Wilhelmsen Holding (WWI) la sist torsdag frem tall for fjerde kvartal. Resultatet falt drøye 73 prosent fra samme periode året før, da selskapet foretok en større oppskrivning av finansielle eiendeler.

    Samtidig bidro overskuddsdelingen fra joint ventures og tilknyttede selskaper med mer enn det dobbelte, hovedsaklig takket være Wallenius Wilhelmsen, der Wilh. Wilhelmsen Holding har en eierandel på 37,5 prosent.

    DNB Markets høyner kursmålet 

    DNB Markets reagerer ifølge TDN Direkt på kvartalstallene med å høyne sitt kursmål for Wilh. Wilhelmsen Holding fra 279 til 346 kroner, og opprettholder kjøpsanbefalingen.

    «Selskapet har lagt til Edda Wind-aksjer og 21 prosent av Reach Subsea i sin portefølje av børsnoterte eiendeler. Det har imidlertid vært et meget sterkt år for bilfrakt og Wallenius Wilhelmsen, og WWIs andel på 37,5 prosent dekker mer enn selskapets markedsverdi», skriver meglerhuset i en oppdatering.

    DOBLET SIDEN 1. OKTOBER: Wallenius Wilhelmsen. Foto: Bloomberg

    Analytiker Jørgen Lian karakteriserer oppsidepotensialet i aksjen som «betydelig». WWI står i 11.50-tiden mandag formiddag i 246 kroner, uendret i dagens handel. Herfra er det 40 prosent opp til Lians kursmål, og vel så det.

    Dobling på under fem måneder

    Det sterke bilfraktmarkedet sørget for nesten 55 prosent kursoppgang i Wallenius Wilhelmsen i fjerde kvartal, tilsvarende en økning i markedsverdien på rundt 7,5 milliarder til 21,4 milliarder kroner. 

    WWIs eierandel på 37,5 prosent steg dermed rundt 2,8 milliarder i løpet av kvartalet til drøye 8 milliarder kroner.

    Og oppgangen i Wallenius Wilhelmsen har bare fortsatt utover i første kvartal 2022, nærmere bestemt med mer enn 30 prosent til mandagens kurs på 66,15 kroner. Dermed snakker vi om en dobling av aksjekursen siden inngangen til fjerde kvartal i fjor (32,74 kroner). 

    Markedsverdien av Wallenius Wilhelmsen har hittil i første kvartal dermed økt ytterligere 6,5 milliarder til nærmere 28 milliarder kroner. Det vil si at WWIs eierandel på 37,5 prosent er opp ytterligere 2,4 milliarder – og dermed 5,2 milliarder på under fem måneder – til 10,5 milliarder kroner. 

    Til sammenligning er WWI på mandagens kurs 247 kroner priset til 8,4 milliarder kroner.