<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Warren Buffett gjør kjempeinvestering

Berkshire Hathaway blar opp over fire milliarder dollar for 11 prosent av HP, som går amok i førhandelen.

Publisert 7. apr. 2022
Oppdatert 7. apr. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 141 ord
STØRST I HP: Warren Buffett og hans Berkshire Hathaway. Foto: Bloomberg

Warren Buffetts Berkshire Hathaway har kjøpt nesten 121 millioner aksjer i HP, viser meldinger sendt inn til det amerikanske finanstilsynet (SEC).

På onsdagens sluttkurs er aksjeposten verdsatt til rundt 4,2 milliarder dollar, og Berkshire blir med omkring 11 prosent eierandel største aksjonær i PC- og printerprodusenten.

Markedet reagerer med å sende HP opp over 14 prosent i førhandelen på Wall Street.

Kursutviklingen i HP har hengt langt etter sektoren ellers det siste tiåret, med mindre enn 50 prosent oppgang siden oktober 2009.

«Vi ser på Berkshire-kjøpet som en positiv faktor som validerer HPs strategi og underliggende verdier», skriver Evercore ISI-analytiker Amit Daryanani ifølge CNBC i et notat.

Etter å ha sittet stille siden tidlig i coronapandemien, har Berkshire økt aktiviteten de siste månedene. Investeringsselskapet inngikk i mars en avtale om å kjøpe forsikringsselskapet Alleghany for 11,6 milliarder dollar , og har lastet opp i oljeselskapet Occidental Petroleum.