<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Beskyldes for å tjene på Hamas-propaganda

Elon Musk måtte nylig avvise at han er antisemittist. Nå må X svare på beskyldninger om at plattformen tjener på terroristpropaganda.

Publisert 21. nov. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 305 ord
I SKUDDLINJEN: Elon Musk. Foto: NTB

En gruppe av 27 demokrater i Representantenes Hus beskylder Elon Musk-eide X for å profitere på Hamas-propaganda, går det frem av et brev CNBC har fått tilgang til.

«Plattformen har blitt et arnested for feilinformasjon og terroristpropaganda», skriver gruppen som ledes av representantene Dan Goldman fra New York og Jamie Raskin fra Maryland.

I brevet heter det videre at det allerede «uakseptable» problemet med antisemittisk innhold på X hadde blitt «direkte uforsvarlig» siden det dødelige Hamas-angrepet på Israel 7. oktober. 

USA har definert Hamas som en terroristgruppe siden 1997.

Frist: 1. desember

«På grunn av de mange åpenbare eksemplene på at X profiterer på dette innholdet, trenger vi detaljerte svar fra X når vi vurderer potensiell lovgivning som vil forhindre slike aktiviteter i fremtiden», kommer det frem i brevet fra de demokratiske representantene.

Musk og X-sjefen Yaccarino har fått frem til 1. desember å levere «alle former for skriftlig kommunikasjon» når det gjelder moderering av innlegg eller konti tilknyttet Hamas, skriver nettstedet.

I tillegg ber demokratene Musk og Yaccarino om å beskrive hvordan X planlegger å håndtere det Hamas-relaterte innholdet som ligger på plattformen nå. De vil også vite hvilke endringer selskapet vil iverksette «for å sikre at den skadelige spredningen av terroristpropaganda ikke skjer igjen.»

X returnerte ikke umiddelbart CNBCs henvendelser for kommentarer.

Avviste jødehat

Demokratenes Hamas-beskyldninger kommer etter at Musk senest søndag avviste beskyldningene om at han er en antisemittist

X-eieren vakte stor oppstandelse da han onsdag i forrige uke postet «du har sagt den faktiske sannheten» på X, som svar på et innlegg som hevdet at jødiske samfunn støtter «dialektisk hat mot hvite.»

Det hvite hus reagerte med å kalle innlegget «avskyelig», og flere store selskaper reagerte med å stanse sin annonsering.

X har nå gått til sak mot organisasjonen Media Matters, som hevder de reklamerer for store selskaper side om side med antisemittisk innhold.