<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Det kan være tøft å bli voksen

Jefferies-analytiker Philippe Houchois mener Tesla mangler finesse, og nedgraderer aksjen fra kjøp til hold.

Publisert 26. apr. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 276 ord
NEDGRADERES: Tesla, ledet av Elon Musk. Foto: NTB

Fokuset på markedsandeler fremfor marginer har fått nok en analytiker til å innta baksetet i Tesla, skriver Marketwatch. Denne gang er det Jefferies-analytiker Philippe Houchois som har nedgradert aksjen fra kjøp til hold.

Analytikeren mener de gjentatte priskuttene «nullstiller forventningene» til elbilprodusenten, selv om de også «har sin logikk.»

«Det kan være tøft å bli voksen. (...) Den strukturelt lave avkastningen i bilindustrien kan til slutt vinne over Tesla, siden det er vanskeligere å utfordre en stor, etablert industri enn å skape en ny», skriver Houchois i et kundenotat

Analytikeren anbefaler ifølge nettstedet Teslas ledelse og styre å ta seg av skjevheter internt i organisasjonen, «der ingeniører overpresterer, men markedsførere og produktutviklere mangler fremsynet og finessen som sikrer større stabilitet i vekst og kontantstrømmer.»

Kjøper ikke Musk-budskap

Houchois henger seg også opp i kommentarene Elon Musk kom med på den siste kvartalspresentasjonen om at Tesla heller kan absorbere marginpress nå, for senere å ta igjen på salg av tjenester tilknyttet selvkjørende biler til en større base Tesla-eiere.

«Uttalelser om evnen til å selge med null marginer gitt verdien av livstidsinntekter er en distraksjon slik vi ser det, og vi har ikke stor tro på at det vil støtte verken historiske eller nåværende Tesla-multipler», skriver han i notatet og kutter kursmålet fra 239 til 185 dollar.

Jefferies-oppdateringen kommer ifølge Marketwatch i kjølvannet av at Truist Securities-analytiker William Stein nedgraderte Tesla fra kjøp til hold like etter kvartalsrapporten.

Tesla har steget 30 prosent så langt i 2023, men er ned 45 prosent de siste 12 månedene. Til sammenligning har S&P 500 steget 6,1 prosent i år, men falt 2,5 prosent det siste året.