<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Meglerhus ser 40 prosent oppside i Tesla-rival

Analytiker Ben Kallo har Tesla som toppvalg for høsten, men ser en oppside på over 40 prosent i rivalen Rivian. 

Publisert 26. sep. 2023
Oppdatert 26. sep. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 340 ord
OVERGÅR FORVENTNINGENE: Baird tror Rivians underliggende etterspørsel holder seg sterk, spesielt for den elektriske SUV-en R1S. Her fra selskapets lokaler i Irvine, California. Foto: Bloomberg

I en ny analyse fra meglerhuset Baird skriver analytiker Ben Kallo at han tror Rivian Automotive vil overgå Wall Streets prognoser når de legger frem leveringstall neste uke, melder MarketWatch. 

Kallo er også positiv til Tesla, og betraktet elbilprodusenten som et toppvalg for andre halvdel av 2023, men han estimerer at de bare vil levere 439.200 biler i tredje kvartal. Som er under den nåværende FactSet-konsensusen på 462.000 leveranser.

Doblet på tre måneder 

Ifølge Baird-analytikeren har bekymringer rundt etterspørsel til Rivian påvirket aksjen, som så langt i september har tapt seg med 7 prosent etter å ha falt 17,8 prosent i august. Vel og merke at denne nedgangen kom etter at aksjen hadde hatt tre måneders oppgang hvor aksjen mer enn doblet seg – 116 prosent opp.

Men i stedet for å bekymre seg tror Kallo at den underliggende etterspørselen forblir sterk.

– Vi ser leveranser som en kortvarig katalysator og forventer at stemningen vil bedre seg etter hvert som Rivian fortsetter å oppnå kostnadsfordeler fra en forbedret forsyningskjede og bruk av interne komponenter, skriver analytikeren. 

Det er ventet at Rivian vil melde om produksjons- og leveringsdata 3. oktober, og ifølge FactSet-konsensus er det ventet at Rivian har levert 14.000 kjøretøy i tredje kvartal. 

Dermed gjentar Barid sin kjøpsanbefaling på Rivian-aksjen, og har satt et kursmål på 30 dollar pr. aksje. Det innebærer en oppside på 42 prosent fra mandagens sluttkurs på 21,13 dollar pr. aksje. 

Store Tesla-sprik

Når det kommer til Tesla hevder Kallo at det har oppstått forvirring blant Wall Street-analytikerne på grunn av selskapets planlagte nedetid ved produksjonen samt at det har oppstått tvil rundt etterspørselen etter diverse priskutt fra elbilprodusenten, skriver MarketWatch. 

Selv om FactSets nåværende konsensus sier at Tesla skal levere rundt 462.000 biler, har denne forvirringen ført til veldig spredte estimater blant analytikerne, alt fra 438.000 til 511.000. Kallos leveranseestimat på 439.200 kjøretøy vil innebære en økning på rundt 28 prosent fra året før, men en nedgang på rundt 6 prosent fra andre kvartal. 

Kallo gjentar likevel kjøpsanbefalingen på Tesla i en oppdatering tirsdag, med et kursmål på 300 dollar pr. aksje. Det gir en oppside på nesten 23 prosent.