<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Takket nei til Bond: – De er arrogante

I denne ukens «Mil etter mil – en podcast om bil» snakker podcastgutta blant annet om alle bilene i den nye James Bond-filmen.

    Publisert 9. okt. 2021 kl. 09.00
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 304 ord
    STILIG: Daniel Craig har spilt James Bond i den nyeste filmen og kjører rundt i flere raske, britiske biler. Her sammen med prins Charles.  Foto: NTB

    Den nye James Bond-filmen No Time To Die  hadde premiere i forrige uke og spilte inn godt over 100 millioner dollar i åpningshelgen

    Bond-filmene er alltid proppet med grombiler og nykommeren er intet unntak

    Hør denne ukens episode «Bond og bilene»:

    Det er blant annet med et firkløver fra Aston Martin i DB5, en V8 Vantage fra 1977, en DBS Superleggera og et lite glimt av Valhalla. Britene har også klart å lure inn to SUV-modeller med spesialutgaver av Land Rover Defender og Range Rover Sport SVR, samt en Maserati Quattroporte IV og Toyota Land Cruiser. 

    Tidligere har agent 007 rattet rundt i særdeles spesielle biler. I The Spy Who Loved Me fra 1977 var det blant annet med en Lotus Esprit som kunne benyttes som ubåt, mens i For Your Eyes Only har det lurt seg inn en Citroën 2CV.

    Podcastgutta har i likhet med mange andre vokst opp med James Bond, og det har vært biljakter siden de første filmene kom. De mest kjente bilmerkene som figurerer i filmene har derimot ikke alltid vært like positive.

    – Ian Fleming mente jo at Jaguar var passende for Bond og de ville bruke E-Type og ikke DB5 som Bond-bil, men det takket Jaguar nei til, sier bilekspert og medprogramleder Marius Mørch Larsen.

    – Naturligvis. Fordi det er Jaguar og de er arrogante, sier Finansavisens Motor-journalist og medprogramleder i Mil etter mil, Håkon Sæbø. 

    Motor-journalisten legger til at også Aston Martin var skeptiske i begynnelsen, og at Jaguar etter hvert ble en god leverandør av Bond-biler. 

    – En av mine store favoritter er BMW Z8, sier Mørch Larsen. 

    Alle favorittene og annen Bond-prat kan du høre i denne ukens episode. 

    Hør forrige ukes episode «BMW iX prøvekjørt: Dette liker vi (ikke) + Tesla med merkelig problem»: